Serfaus-Fiss-Ladis stelt opening wintersportseizoen uit

Door: Saskia Smulders | 14 november 2020

Eén van de grootste wintersportgebieden Serfaus-Fiss-Ladis heeft de seizoensopening uitgesteld. Dat werd gisteren bekend gemaakt op hun website. De nieuwe openingsdatum is 18 december, terwijl de oorspronkelijke datum 3 december was. 

Tweede lockdown

Natuurlijk heeft dit alles te maken met de tweede lockdown waarin het land sinds eind vorige maand zit. Volgens eigen zeggen staat “de gezondheid van onze gasten, medewerkers en lokale bevolking altijd voorop en een verantwoorde actie is onze hoogste prioriteit”. Daar kunnen wij het vanzelfsprekend alleen maar mee eens zijn. Veel wintersporters zijn hierdoor genoodzaakt hun reis naar dit gebied uit te stellen of te annuleren. Dat veel mensen dit jammer vinden blijkt wel uit de reacties onder het bericht op Facebook, maar de algehele tendens is begrip voor het uitstel.

Rood

Het door de Oostenrijkse regering ingestelde coronastoplichtensysteem kleurt al enige tijd volledig rood. Dit duidt op het hoogste risico wat er is: zeer hoog.

De situatie in Oostenrijk d.d. 14 november 2020 | Bron: https://corona-ampel.gv.at/

Even wegdromen

Serfaus-Fiss-Ladis is populair onder Nederlanders, maar ook andere nationaliteiten komen er graag. Wij van snowrepublic.nl zijn ook groot fan van het gebied. Lees onze reisverslagen nog maar eens door en droom maar even weg…

Nu maar hopen dat Sefaus-Fiss-Ladis de deuren kan openen op 18 december a.s. en dat de situatie in Oostenrijk tegen die tijd sterk verbeterd is.

Bron: www.serfaus-fiss-ladis.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Andere lazen ook:

(Visited 784 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën