Op zoek naar de perfecte wintervakantie blijft er voor gezinnen in Serfaus-Fiss-Ladis niets te wensen over. Het meervoudig bekroonde wintersportgebied bevindt zich tussen 1200 en 2820 meter boven de zeespiegel. Dit is een perfect winters eldorado – een trilogie in wit – voor wintersporters, jong en oud.

Het zonne-platteau is prominent op het zuiden gericht

De drie Tiroolse plaatsen Serfaus, Fiss en Ladis liggen op de zacht glooiende berghellingen van een hoogvlakte in het bovenste gedeelte van het Inntal. Het zonne-platteau, prominent op het zuiden gericht ontvouwt zich, als een toneeldecor, een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergwereld en de Samnaun-groep.

Zonder lange wachttijden in het skigebied

Comfort, service en genieten spelen de hoofdrol in Serfaus-Fiss-Ladis. De dag begint al relaxed. Gemoedelijk wandelen de gasten door de deels verkeersluwe plaats naar de dalstations van de kabelbanen waar ruime, moderne depots voor ski- en snowboarduitrustingen voor de hen beschikbaar zijn.

Serfaus-Fiss-Ladis Pistes
Voldoende ruimte voor iedereen in het uitgestrekte skigebied

Wie snel in het skigebied wil komen moet in Serfaus eens de metro nemen. Onder het dorp rijdt namelijk de gratis Dorfbahn die rechtstreeks naar de kabelbanen gaat. Dankzij de hoge capaciteit van de kabelbanen kom je zonder lange wachttijden in Tirols Ski-Dimension.  Op een hoogte tot 2820 meter en met162 kilometers pistesmeer dan voldoende plaats is voor alle wintersporters.

Wandelen en langlaufen over uitgestrekte paden en loipes

En er is niet alleen gedacht aan vakantiegangers op ski’s of snowboards. Ook langlaufers en wandelaars, met of zonder sneeuwschoenen, kunnen genieten van het besneeuwde landschap en de zuivere winterlucht.

Langlaufen Fiss
Ook voor langlaufers biedt dit gebied volop mogelijkheden

Een goed verzorgd en bewegwijzerd netwerk aan loipen en wandelpaden strekt zich uit tussen de drie plaatsen in het skigebied. Onderweg nodigen zogenaamde wellness-stations op de mooiste uitzichtpunten uit om daar te genieten en uit te rusten.

Kinderen kunnen hier kennismaken met skiën en snowboarden

Gezinnen voelen zich volledig thuis in Serfaus-Fiss-Ladis. Speciaal voor jonge vakantiegangers is ongeveer 125.000 vierkante meter gereserveerd, waar leraren en leraressen van de skischolen Serfaus en Fiss-Ladis ze onder hun hoede nemen om kennis te maken met skiën en snowboarden.

Skischule Serfaus Fiss Ladis
De grootste lol tijdens de prijsuitreiking

In Serfaus is er de Kinderschneealm onder het tussenstation van de Komperdellbaan, in het dorp de skiweide Murmlipark en in Fiss-Ladis Bertas Kinderland bij het tussenstation van de Sonnenbahn. Spelenderwijs maken de kleine sneeuwsterren van morgen hun eerste bochten in de sneeuw. Hierbij worden de beste internationale leermethodes gebruikt.

Spelenderwijs maken de kleine sneeuwsterren van morgen hun eerste bochten in de sneeuw

Topattractie voor de kinderen is de bij het tussenstation van de Sonnenbahn gelegen, drie verdiepingen hoge “Bertas Kindervilla” van de skischool Fiss-Ladis midden in Bertas Kinderland. Zowel de kinderopvang als de skicursussen maken gebruik van een innovatief pedagogisch concept. In het sneeuwavontuurgebied worden de jongsten al vanaf 2 jaar liefdevol verzorgd en maken hun eerste speelse uitstapjes in de sneeuw. Kinderen vanaf 3 jaar die de skicursus volgen kunnen hier even weg van de piste pauzeren. Veel andere fantasierijke hulpmiddelen en de twee aaibare mascottes Murmli en Berta maken de dagen in de skischool voor de kleintjes tot een onvergetelijke vakantiebelevenis.

De coolste kinderrestaurants in de Alpen

De groepjes lunchen in eigen kinderrestaurants op de berg. Serfaus heeft met Murmlirest en Starrest toch zeker de coolste kinderrestaurants in de Alpen – ze werden door kinderen voor kinderen ontwikkeld. In Fiss-Ladis eten en rusten de groepen van de skischool in Bertas Kinderplanet.

Glooiende hellingen en snelle, steile afdalingen

Terwijl de kinderen in de beide regionale skischolen uitstekend verzorgd worden, genieten de ouders van het uitgestrekte skigebied. Door de gestaffelde aanvangstijden worden wachtrijen bij de kabelbanen en bij de lunch voorkomen en hebben langslapers genoeg tijd.

Snowboarder in Serfaus
Ook snowboarders komen hier volledig aan hun trekken

Met weidse glooiende hellingen en snelle, steile afdalingen blijft er niets te wensen over, ongeacht voorkeur en vaardigheid. Ook buiten de pistes leiden de bewegwijzerde routes naar sprookjesachtige freeride-hellingen.

buiten de pistes: sprookjesachtige freeride-hellingen

Gezinnen vinden vertier op de Kinderschneealm, in het Murmlipark en Bertas Kinderland en in het gehele skigebied. De speelplaatsen, themapistes en avonturenritten, zoals het dinobos, het dierenpark, Berta’s indianenland, de Fisser holenwereld, rodelbanen, renbanen, de klimtoren, de draaimolen, het avonturenparcours, funareas voor kinderen, motorsledeparcours, de Berenpiste en de multimediale thema-afdaling Murmlitrail zorgen voor afwisselende uren in de sneeuw.

Waaghalzen suizen in de vliegattracties

Voor kinderen en jongeren die al stevig op de ski’s of op het snowboard staan zijn er de funareas met hindernissen in alle moeilijkheidsgraden waar de freestyle-kunsten en -trucs goed geoefend kunnen worden. Waaghalzen suizen met glimmende ogen door de heldere winterluchten in de vliegattracties ‘Serfauser Sauser‘, ‘Fisser Flieger’ en de ‘Skyswing Fiss’.

Serfauser Sauser
Lekker suizen met z’n vieren

De aanblik van deze attracties blijkt voor bangelijke volwassenen alleen al genoeg te zijn. De gezinsachtbaan Schneisenfeger, die van de Alpkopf tot aan restaurant Seealm Hög raast, bereikt snelheden tot maar liefst 40 km per uur.

Klimhal PLAYIN Serfaus

Mocht het weer eens iets minder zijn, dan is er voor kinderen en tieners direct naast het dalstation van de Komperdell kabelbaan de enorme indoor speel- en klimhal PLAYIN Serfaus. Met een laserparcours, een softplay-gedeelte, een grote klimhal, een boulderruimte en een interactieve speelwand.

genieten van lekkernijen uit de regionale en internationale keuken

Restaurants en almhutten

Na zoveel avontuur en sneeuwgenot klinkt de lokroep van de talrijke restaurants en almhutten. Hier kunt u genieten van lekkernijen uit de regionale en internationale keuken. Gelukkig is een groot aantal van de etablissementen ook te voet of per gondelbaan te bereiken, zodat alle gezinsleden gezamenlijk kunnen lunchen of een snack nuttigen. Voor de ouders van de kleinste gasten van Serfaus-Fiss-Ladis is er een innovatief aanbod. Zo kunnen ze elektrische kinderwagens en buggy’s lenen waarmee ze moeiteloos en zonder inspanning makkelijk door de drie dorpen en het besneeuwde winterlandschap kunnen wandelen.

Nightlife in Serfaus-Fiss-Ladis

Ook ’s avonds hoeft niemand zich te vervelen. Denk bijvoorbeeld een aan een Sunset Dinner met z’n tweeën.

Serfaus
Ook even gezellig en romantisch met z’n tweeën uit eten.

Met een trilogie, bestaande uit de Adventure Night in Serfaus, de Nightflow in Fiss en Magic Ladis bij Burg Laudeck, worden de wintersporters meegenomen naar een nachtelijk spektakel met lichtshows en pyrotechniekeffecten, indrukwekkende acrobatiekvoorstellingen en zinderende demonstraties van de skischolen Serfaus en Fiss-Ladis.

een van de meest vermaarde carnavalstradities

Fisser Blochziehen met de Bär in de hoofdrol

Er is één bijzonder evenement waarop zowel inwoners als gasten zich in januari 2018 kunnen verheugen. Het “Fisser Blochziehen” is niet alleen een van de meest vermaarde carnavalstradities in het Alpengebied, maar ook een uitermate zeldzame die maar eens per vier jaar wordt gehouden. Op 28 januari 2018 komt er het in Fiss op de hoogvlakte Serfaus-Fiss-Ladis eindelijk weer van.

In het algemeen volgen carnavalsgebruiken een scenario waaraan al eeuwenlang wordt vastgehouden. De acteurs in historische maskers, kostuums die meestal de strijd tussen goed en kwaad vertegenwoordigen, zijn altijd hetzelfde. Het “Fisser Blochziehen” wijkt hier echter duidelijk vanaf: elke keer heeft een andere figuur de hoofdrol. Waar in 2014 de “Miasmann” centraal stond, is in 2018 de “Bär” aan de beurt, een rol die wordt gespeeld door een grote, sterke vent uit Fiss.

Blochziehen
Blochziehen in Fiss

Het “Blochziehen”, dat sinds 2011 op de nationale lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO in Oostenrijk staat, is gebaseerd op een traditie uit Fiss waarbij een 35 meter en zes ton zware stam van een alpenden door het dorp wordt getrokken. Deze dennenstam staat symbool voor een ploeg die de velden openbreekt voor het zaaien en daarmee de lente inluidt. Bij het “Fisser Blochziehen” wordt het publiek vermaakt door de vele bonte tot huiveringwekkende maskers van de “Mohrelen”, de “Schallner” of de “Bärenfänger”. Er worden weer 10.000 toeschouwers verwacht. Meer informatie: www.blochziehen.at.

Bij een zo divers aanbod is één ding gegarandeerd: Serfaus-Fiss-Ladis – een betoverende “trilogie in wit” – is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Alle informatie over een perfecte all-in vakantie vind je op de officiële website van deze regio.


Lees hier reisverhalen en meer artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


Bewaren

Bewaren

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer