Reporter Saskia is op dit moment in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis en merkte al hoe ongelooflijk rustig het vandaag was op de pistes. En wat blijkt: het hele gebied is afgesloten van de buitenwereld vanwege het gevaar van aardverschuivingen.

Afgesloten
Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis is afgesloten van de buitenwereld. Bron: twitter.com/SFL_Tirol

Geologen onderzoeken de risico’s. Blijf op de hoogte van de situatie via de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

5000 kubieke meter rots

Tirol beleeft sinds kerst een reeks rotswatervallen en aardverschuivingen op nationale wegen, die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Omdat stenen in het bos boven de Serfauser Straße al grote schade hadden aangericht, vandaag, maandagochtend, was de hele weg gesloten.

“De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”

In een rotswand boven het bos dreigen nog eens 5.000 kubieke meter rots te crashen. “De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”, zei geoloog Werner Thöny na een inspectie ter plaatse.

Op dit moment, de burgemeesters van de gemeenschappen Fiss, Serfaus en Ladis samen met deskundigen van de wegbeheerder, de districtspolitie en de politie om verdere maatregelen te bespreken.

Noodroute

“Omdat de barrière van de Serfauser Straße nog enige tijd zal voortduren en de gevaarlijke rots eerst moet worden verwijderd, zal zo snel mogelijk een éénbaans noodroute tussen Prutz en Ladis worden geopend,” Siegmund Geiger, hoofd van de afdeling veiligheid en verkeer van Landeck. “We proberen de Ladiser Straße voor het weekend beschikbaar te krijgen voor alle verkeer en zo de toegankelijkheid van het zonneplateau te garanderen.”

UPDATE 13 MAART 2018: 21.01 UUR

De noodweg is overdag (6.00-19.00 uur) open voor aankomende en vertrekkende gasten, maar alleen met vierwielaandrijving. Gasten zonder vierwielaandrijving komen naar het infopunt bij de basisschool in Prutz-Ried, waar een pendeldienst wordt ingezet. Alle auto’s kunnen naar het dal rijden.

Houd er rekening mee dat het verkeer regelmatig maar in één richting kan passeren. Het verkeer wordt dan in de ene richting gestopt terwijl het in de tegenovergestelde richting rijdt en omgekeerd. Vrachtwagens (tot 3,5 ton) maken ook gebruik van deze weg.

Geen toegang voor daggasten

Daggasten mogen de noodweg niet nemen. Er wordt door de VVV van Serfaus-Fiss-Ladis geadviseerd een ander skigebied in de regio te zoeken.

Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten

De weg naar Serfaus-Fiss-Ladis via de noodweg (Asterhöfe) is ’s nachts (tussen 19.00 en 6.00 uur) afgesloten voor onderhoud. Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten.

Meer informatie over de autoriteit vindt u hier: parkeerplaats en pendeldienst voor gasten

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het VVV-kantoor Serfaus-Fiss-Ladis: +4354766239 (8.00 – 20.00 uur)


Lees hier alle artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer