Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Reporter Saskia is op dit moment in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis en merkte al hoe ongelooflijk rustig het vandaag was op de pistes. En wat blijkt: het hele gebied is afgesloten van de buitenwereld vanwege het gevaar van aardverschuivingen.

Afgesloten
Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis is afgesloten van de buitenwereld. Bron: twitter.com/SFL_Tirol

Geologen onderzoeken de risico’s. Blijf op de hoogte van de situatie via de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis. 

5000 kubieke meter rots

Tirol beleeft sinds kerst een reeks rotswatervallen en aardverschuivingen op nationale wegen, die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Omdat stenen in het bos boven de Serfauser Straße al grote schade hadden aangericht, vandaag, maandagochtend, was de hele weg gesloten.

“De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”

In een rotswand boven het bos dreigen nog eens 5.000 kubieke meter rots te crashen. “De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”, zei geoloog Werner Thöny na een inspectie ter plaatse.

Op dit moment, de burgemeesters van de gemeenschappen Fiss, Serfaus en Ladis samen met deskundigen van de wegbeheerder, de districtspolitie en de politie om verdere maatregelen te bespreken.

Noodroute

“Omdat de barrière van de Serfauser Straße nog enige tijd zal voortduren en de gevaarlijke rots eerst moet worden verwijderd, zal zo snel mogelijk een éénbaans noodroute tussen Prutz en Ladis worden geopend,” Siegmund Geiger, hoofd van de afdeling veiligheid en verkeer van Landeck. “We proberen de Ladiser Straße voor het weekend beschikbaar te krijgen voor alle verkeer en zo de toegankelijkheid van het zonneplateau te garanderen.”

UPDATE 13 MAART 2018: 21.01 UUR

De noodweg is overdag (6.00-19.00 uur) open voor aankomende en vertrekkende gasten, maar alleen met vierwielaandrijving. Gasten zonder vierwielaandrijving komen naar het infopunt bij de basisschool in Prutz-Ried, waar een pendeldienst wordt ingezet. Alle auto’s kunnen naar het dal rijden.

Houd er rekening mee dat het verkeer regelmatig maar in één richting kan passeren. Het verkeer wordt dan in de ene richting gestopt terwijl het in de tegenovergestelde richting rijdt en omgekeerd. Vrachtwagens (tot 3,5 ton) maken ook gebruik van deze weg.

Geen toegang voor daggasten

Daggasten mogen de noodweg niet nemen. Er wordt door de VVV van Serfaus-Fiss-Ladis geadviseerd een ander skigebied in de regio te zoeken.

Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten

De weg naar Serfaus-Fiss-Ladis via de noodweg (Asterhöfe) is ’s nachts (tussen 19.00 en 6.00 uur) afgesloten voor onderhoud. Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten.

Meer informatie over de autoriteit vindt u hier: parkeerplaats en pendeldienst voor gasten

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het VVV-kantoor Serfaus-Fiss-Ladis: +4354766239 (8.00 – 20.00 uur)


Lees hier alle artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


(Visited 8.964 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer