Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Reporter Saskia is op dit moment in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis en merkte al hoe ongelooflijk rustig het vandaag was op de pistes. En wat blijkt: het hele gebied is afgesloten van de buitenwereld vanwege het gevaar van aardverschuivingen.

Afgesloten
Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis is afgesloten van de buitenwereld. Bron: twitter.com/SFL_Tirol

Geologen onderzoeken de risico’s. Blijf op de hoogte van de situatie via de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

5000 kubieke meter rots

Tirol beleeft sinds kerst een reeks rotswatervallen en aardverschuivingen op nationale wegen, die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Omdat stenen in het bos boven de Serfauser Straße al grote schade hadden aangericht, vandaag, maandagochtend, was de hele weg gesloten.

“De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”

In een rotswand boven het bos dreigen nog eens 5.000 kubieke meter rots te crashen. “De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”, zei geoloog Werner Thöny na een inspectie ter plaatse.

Op dit moment, de burgemeesters van de gemeenschappen Fiss, Serfaus en Ladis samen met deskundigen van de wegbeheerder, de districtspolitie en de politie om verdere maatregelen te bespreken.

Noodroute

“Omdat de barrière van de Serfauser Straße nog enige tijd zal voortduren en de gevaarlijke rots eerst moet worden verwijderd, zal zo snel mogelijk een éénbaans noodroute tussen Prutz en Ladis worden geopend,” Siegmund Geiger, hoofd van de afdeling veiligheid en verkeer van Landeck. “We proberen de Ladiser Straße voor het weekend beschikbaar te krijgen voor alle verkeer en zo de toegankelijkheid van het zonneplateau te garanderen.”

UPDATE 13 MAART 2018: 21.01 UUR

De noodweg is overdag (6.00-19.00 uur) open voor aankomende en vertrekkende gasten, maar alleen met vierwielaandrijving. Gasten zonder vierwielaandrijving komen naar het infopunt bij de basisschool in Prutz-Ried, waar een pendeldienst wordt ingezet. Alle auto’s kunnen naar het dal rijden.

Houd er rekening mee dat het verkeer regelmatig maar in één richting kan passeren. Het verkeer wordt dan in de ene richting gestopt terwijl het in de tegenovergestelde richting rijdt en omgekeerd. Vrachtwagens (tot 3,5 ton) maken ook gebruik van deze weg.

Geen toegang voor daggasten

Daggasten mogen de noodweg niet nemen. Er wordt door de VVV van Serfaus-Fiss-Ladis geadviseerd een ander skigebied in de regio te zoeken.

Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten

De weg naar Serfaus-Fiss-Ladis via de noodweg (Asterhöfe) is ’s nachts (tussen 19.00 en 6.00 uur) afgesloten voor onderhoud. Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten.

Meer informatie over de autoriteit vindt u hier: parkeerplaats en pendeldienst voor gasten

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het VVV-kantoor Serfaus-Fiss-Ladis: +4354766239 (8.00 – 20.00 uur)


Lees hier alle artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


(Visited 9.002 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer