Reporter Saskia is op dit moment in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis en merkte al hoe ongelooflijk rustig het vandaag was op de pistes. En wat blijkt: het hele gebied is afgesloten van de buitenwereld vanwege het gevaar van aardverschuivingen.

Afgesloten
Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis is afgesloten van de buitenwereld. Bron: twitter.com/SFL_Tirol

Geologen onderzoeken de risico’s. Blijf op de hoogte van de situatie via de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

5000 kubieke meter rots

Tirol beleeft sinds kerst een reeks rotswatervallen en aardverschuivingen op nationale wegen, die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Omdat stenen in het bos boven de Serfauser Straße al grote schade hadden aangericht, vandaag, maandagochtend, was de hele weg gesloten.

“De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”

In een rotswand boven het bos dreigen nog eens 5.000 kubieke meter rots te crashen. “De rotspiek drukt al naar buiten zodat er diepe scheuren in de rots zijn ontstaan”, zei geoloog Werner Thöny na een inspectie ter plaatse.

Op dit moment, de burgemeesters van de gemeenschappen Fiss, Serfaus en Ladis samen met deskundigen van de wegbeheerder, de districtspolitie en de politie om verdere maatregelen te bespreken.

Noodroute

“Omdat de barrière van de Serfauser Straße nog enige tijd zal voortduren en de gevaarlijke rots eerst moet worden verwijderd, zal zo snel mogelijk een éénbaans noodroute tussen Prutz en Ladis worden geopend,” Siegmund Geiger, hoofd van de afdeling veiligheid en verkeer van Landeck. “We proberen de Ladiser Straße voor het weekend beschikbaar te krijgen voor alle verkeer en zo de toegankelijkheid van het zonneplateau te garanderen.”

UPDATE 13 MAART 2018: 21.01 UUR

De noodweg is overdag (6.00-19.00 uur) open voor aankomende en vertrekkende gasten, maar alleen met vierwielaandrijving. Gasten zonder vierwielaandrijving komen naar het infopunt bij de basisschool in Prutz-Ried, waar een pendeldienst wordt ingezet. Alle auto’s kunnen naar het dal rijden.

Houd er rekening mee dat het verkeer regelmatig maar in één richting kan passeren. Het verkeer wordt dan in de ene richting gestopt terwijl het in de tegenovergestelde richting rijdt en omgekeerd. Vrachtwagens (tot 3,5 ton) maken ook gebruik van deze weg.

Geen toegang voor daggasten

Daggasten mogen de noodweg niet nemen. Er wordt door de VVV van Serfaus-Fiss-Ladis geadviseerd een ander skigebied in de regio te zoeken.

Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten

De weg naar Serfaus-Fiss-Ladis via de noodweg (Asterhöfe) is ’s nachts (tussen 19.00 en 6.00 uur) afgesloten voor onderhoud. Verwacht wordt dat de Ladis Strasse aanstaande vrijdag weer geopend is voor aankomende en vertrekkende gasten.

Meer informatie over de autoriteit vindt u hier: parkeerplaats en pendeldienst voor gasten

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het VVV-kantoor Serfaus-Fiss-Ladis: +4354766239 (8.00 – 20.00 uur)


Lees hier alle artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer