Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tot mijn grote schrik zie ik allerhande aanbiedingen van de bekende wintersport winkelketens voorbij komen die alvast aan de uitverkoop begonnen zijn. Met koppen als ‘Fin de saison’, ‘End of Season is begonnen’ en meer van dat soort horror titels. Nee toch, alsjeblieft nog niet.

Lekker zonnetje erbij. Foto ©Bastiaan van der Staay

Maart roert zijn staart, April doet wat ‘ie wil

Op dit moment is het veel te warm in de alpen maar als ik de weermannen mag geloven draait dat weer bij. En dankzij de zeer overvloedige sneeuwval aan begin vandit seizoen is er een stevige basis waar met het juiste beheer nog heel lang op geskied kan worden. En ook in Maart kan het nog flink tekeer gaan qua sneeuwval maar dan komt er al snel weer een zonnetje bij. En mijn persoonlijke ervaring met april is dat het aan begin altijd een paar dagen hard sneeuwt in de westelijke alpen gevolgd door prachtige zonnige dagen. 

Skiën tot voor de deur. Foto: ©Bastiaan van der Staay

Lekker pap en firn skiën

Heerlijk, geen harde ijsplaten maar lekker een beetje relaxt door de slappe sneeuw ‘surfen’. En lang in de zon op het terras hangen, laat naar beneden skiën en weer in de zon genieten van je après ski biertje. Huur een paar brede niet te stijve ski’s en neem niet elke bocht te serieus.

Veel en vaak waxen helpt

Wel één grote tip voor deze tijd: goed waxen. Echt het helpt. Als je de verkeerde of geen wax onder je ski’s of board hebt wordt die zware sneeuw echt heel zwaar. En de wax is er ook sneller af. Breng ze om de dag even weg of neem je eigen strijkboutje mee. Vraag aan de lokale shop welke wax geschikt is voor dat moment. En misschien moet je je ski’s of board even van het juiste ‘water afvoerende’ profiel laten voorzien. Geloof me, dat skiet stukken lekkerder.

Seizoen voorbij?
Structuur door steenslijpmachine van Montana. Foto: ©Montana

Hoog, heel hoog of vooral goede sneeuwkanonnen

Bij de keuze van waar je gaat skien in deze tijd (tot en met april!) kijk ik naar de hoogte maar vooral ook naar de kunstsneeuw installaties. Het is ongeloofelijk wat die dingen kunnen om te zorgen dat je kunt blijven skiën. Doen hoor, blijf skiën!

‘Keep on skiing’. Sauze d’Oulx, 31 maart 2018. Foto: © Bastiaan van der Staay

Hoofdfoto: tourtipp.net/ ideecom

(Visited 293 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer