Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang FieberbrunnSkicircus

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales op de 1000 meter shorttrack.

In haar heat reed Schulting van start tot finish op kop. Inhaalpogingen van de Hongaarse Petra Jaszapati en de Russin Ekaterina Efremenkova pareerde ze ogenschijnlijk probleemloos. Efremenkova werd tweede en gaat samen met Schulting door naar de kwartfinale.

Schulting
Suzanne Schulting | Foto: www.instagram.com/suzanneschulting/

Eerder ging Schulting in Gangneung onderuit op de 500 meter. Op de 1500 meter reikte de 20-jarige Friezin tot de B-finale, waarin ze beslag legde op de tiende plek.

Van Kerkhof ging in haar heat samen met de Duitse Anna Seidel en de Russin Sofia Prosvirnova onderuit. Na lang juryberaad kregen de Duitse en Russin een straf en mocht Van Kerkhof door naar de volgende ronde.

Van Kerkhof zorgde eerder in Gangneung voor een verrassing door zilver te winnen op de 500 meter. Daarmee werd ze de eerste Nederlandse vrouw met een olympische medaille in het shorttrack. Bij de mannen ging alleen Sjinkie Knegt haar voor met brons in Sotsji en zilver in Pyeongchang.

Drama voor wereldkampioen Elise Christie

Van Ruijven reed in haar heat onder anderen tegen de Britse Elise Christie. De regerend wereldkampioene, die op de Spelen constant pech heeft, kwam al in de eerste meters ten val. Er volgde een een herstart, waarna Van Ruijven zich samen met de zwoegende Christie voor de kwartfinales leek te plaatsen. De Britse kon na de race niet meer lopen en werd door haar coach van de baan gedragen. Christie kreeg van de jury achteraf een gele kaart voor een duw die ze uitdeelde aan een tegenstander, waardoor ze gediskwalificeerd is.

De kwartfinales staan donderdag op het programma. Later op die dag zijn ook de halve finales en de eindstrijd. Dinsdagmiddag komen de Nederlandse vrouwen nog uit in de B-finale van de relay.

bron: NU.nl


Lees hier meer nieuws over de Winterspelen in Pyeongchang


 

Koop nu je Under Armour sportkleding met korting online. Under Armour

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here