advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Schokkende beelden van lawine over piste in Crans Montana

Door: Saskia Smulders

Gisteren was er een lawine over de piste in de Zwiterse wintersportplaats Crans Montana. De piste met de naam “Kandahar-Plaine Morte” werd hierdoor getroffen. Er zouden tien tot twaalf mensen zijn bedolven door de lawine die een breedte had van 400 meter. Uiteindelijk is er helaas één dode te betreuren, een 34 jarige Franse pisteur en zijn vier gewonden onder de sneeuwmassa, die op sommige plekken maar liefst vier meter hoog was, vandaan gehaald.

Er werd een grootschalige zoekactie opgestart, zoals te zien is op deze video. Je krijgt hierdoor ook een goed beeld van de lawine zelf.

Lawine gefilmd. Schokkend om te zien.

Een nietsvermoedende wintersporter was op het moment dat de lawine ontstond aan ’t filmen. Als hij even achterom kijkt en filmt zie je dat er een skiër wordt verzwolgen. Angstaanjagend is ook om te zien en horen hoe andere skiërs proberen de lawine voor te blijven.

Lawineniveau 2

De lawinesituatie in Crans Montana was op het moment van de lawine op niveau 2. De lawinediensten waarschuwen al dagen voor het ontstaan van glijlawines als gevolg van het relatief warme weer.

De lawine waar deze begon | Bron: Le Nouvelliste.ch
De top is 2826 meter hoog | Foto: Le Nouvelliste.ch
Bij de reddingsoperatie waren 244 mensen, 8 helikopters en een aantal graafmachines en bully’s betrokken | Foto: Le Nouvelliste.ch
Bij het rode cirkeltje vond de lawine plaats

Bron: perscommuniqe Crans Montana en Radio Chablais.ch | Hoofdfoto is ter illustratie (bron: AP)


Lees hier de wintersport-weerupdate en de sneeuwverwachtingen


advertentie