Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het oosten van het land maakt het meeste kans op ijspret. Daar wordt een ijslaag van 4 tot 7 of 8 centimeter verwacht. ,,Toch een aardig ijsvloertje”, aldus weervrouw Diane Woei. ,,In het oosten vriest het het hardst. In het westen kan er ook minimaal 2 centimeter en maximaal 4 centimeter komen te liggen.”

Schaatsen
Brug bij Bartlehiem tijdens zware vorst

Het wordt dus erop of eronder voor schaatsliefhebbers, maar de marathonschaatsers houden er stiekem al rekening mee. Dinsdag moet het mogelijk zijn om de eerste marathon op natuurijs te schaatsen, verwachten de ijsmeesters van de natuurijsverenigingen, die jaarlijks strijden om de eerste marathon. 

Als er een paar dagen geschaatst kan worden op natuurijs, gaan er zo 50.000 schaatsen extra de fabriek uit

Een beetje natuurijs zou ook een geweldige opsteker zijn voor schaatsfabrikant Viking. Een schaatsseizoen maakt het verschil tussen een goed en een uitstekend jaar, weet directeur Hiddo Visser. ,,Als er een paar dagen geschaatst kan worden op natuurijs, gaan er zo 50.000 schaatsen extra de fabriek uit.” Visser weet van eerdere jaren dat ze dan zelfs de productie stil moeten leggen. ,,We hebben dan alle handjes nodig om de winkels te bevoorraden.”

Volgende week: een winters plaatje

Na het weekend wordt er aan de zuidflank van een versterkend hogedrukgebied nog koudere lucht naar onze streken getransporteerd. Koning Winter komt dan binnenvallen en lijkt voorlopig niet te verdwijnen. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over onze streken en in de ijskoude lucht boven onze streken kunnen ook enkele sneeuwbuien ontstaan die het winterse plaatje compleet maken.

Koning Winter gaat regeren!

In de nacht en ochtend vriest het matig tot streng met minima onder de -10°, overdag komt het kwik ook niet meer boven nul uit. Gezien de tijd van het jaar is dat heel bijzonder, want ijsdagen aan het slot van de meteowinter komen niet vaak voor. Sterker nog: op 27 februari is het pas twee keer en op 28 februari drie keer eerder voorkomen dat het tot een ijsdag kwam op meetpunt De Bilt (sinds de metingen vanaf 1901). Koning Winter gaat regeren!

Bron: AD.nl en Alpenweerman.nl


Lees hier meer over het wintersportweer


(Visited 227 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer