Haglöfs is officieel partner van SnowrepublicHaglöfs Grym Evo winnen

De eerste FIS Freeski World Cup die werd gehouden op de Stubaier Gletsjer in Oostenrijk, was een groot succes. Al hadden de mannen op vrijdag perfect weer en moesten de vrouwen het met een stuk uitdagender weer doen op zaterdag, de finaledag was voor zowel de deelnemers als de toeschouwers helemaal perfect.

 FIS Freeski World Cup Stubai 2017

FIS Freeski World Cup Stubai 2017

Snowpark DC Stubai Zoo

In het snowpark stonden diverse schansen en kickers opgesteld, zodat de deelnemers een aantal gave tricks konden laten zien. Van de 79 mannen en 27 vrouwen gingen er 16 mannen en 8 vrouwen naar de finale.
Overigens mag iedereen na afloop van de wedstrijd gebruik maken van het parcours voor de World Cup, in ieder geval tot 10 december a.s.

 FIS Freeski World Cup Stubai 2017

FIS Freeski World Cup Stubai 2017

Uitslagen

Bij de heren bestond de top 3 uit Oystein Braaten (NOR), Evan McEachran (CAN) en Colby Stevenson (USA). Voor de vrouwen stonden Jennie-Lee Burmansson (SWE), Katie Summerhayes (GBR) en Caroline Claire (USA) op het podium.

Deze wedstrijd was overigens één van de laatste mogelijkheden voor freeskiërs om te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen 2018 in Zuid-Korea. Dit kan nu alleen nog in Font Romeu (FRA) op 21 tot 23 december als ook in Aspen Snowmass (USA) en Mammoth (USA) in januari 2018.

 FIS Freeski World Cup Stubai 2017

FIS Freeski World Cup Stubai 2017

Foto’s: Tom Bause or Florian Breitenberger via www.stubaifreeskiworldcup.com

Ga nu naar Ischgl met mooie aanbiedingen!Aanbiedingen Ischgl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here