Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Bijzondere beelden uit de Alpen vandaag. Meerdere skigebieden kleurden oranje vanwege stof wat van de Sahara richting Europa is getransporteerd. Op satellietbeelden was goed te zien dat er een grote bruine wolk boven het zuiden en midden van Frankrijk, westen van Oostenrijk en Zwitserland hing. De plaatjes uit de skigebieden liegen er niet om, de lucht maar ook de pistes zijn echt oranje! En nee het zijn geen sepiabeelden van vroeger!

Ook in Nederland?

Als er zandstormen plaatsvinden in woestijngebieden zoals de Sahara kan het stof tot kilometers hoogte opstijgen en meegenomen worden van zuid naar noord. Vandaag viel het naar beneden in de Alpen maar de komende dagen (woensdag en donderdag) kan het stof met de regen mee naar beneden komen in Nederland. Goed om te weten is dat stof niet gevaarlijk is, wel kan het zorgen voor hinder en vieze auto’s. Saharastof is overigens niet te verwarren met Saharazand. Zand is te zwaar om op te stijgen en te verplaatsen. Stof is een stuk lichter en kleiner waardoor het afstanden kan overbruggen.

Hoofdfoto: Marga Frederiks-Veltkamp. Schruns (Vorarlberg)
Bron: nu.nl

(Visited 2.206 times, 1 visits today)

één reactie op “Saharastof kleurt pistes in de Alpen oranje!”

  • Marga Frederiks
    15 maart 2022 at 21:22

    Mijn naam staat bij de verkeerde foto. Op mijn foto staat dus ook een verkeerde naam. De foto die ik heb ingestuurd heeft nu de naam van Nicole uit Engelberg.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer