Saalbach: waar moet ik heen? Wat moet ik doen? Help me!

Door: Saskia Smulders

Komende week vertrek ik voor een paar dagen naar Saalbach. Ik ben er in het verleden wel eens geweest, maar gebieden innoveren, investeren en vernieuwen in een rap tempo. Zo ook het gebied waar Saalbach deel vanuit maakt en dus laat ik me graag verrassen door alle nieuwigheden. Collega Pauline schreef ook al eens over waarom je in Saalbach Hinterglemm geweest moet zijn. Nou ik nog! Wat zijn volgens jou de highlights van het gebied? Waar moet ik absoluut heen? Welke afdaling? Welke berghut? Waar heb ik mooi uitzicht? Wat moet ik zeker doen náást het snowboarden en skiën? Vertel ’t me! Dan ga ik ’t de komende week wellicht uitproberen en doe ik er hier verslag van om andere wintersporters te inspireren.  

Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zoals het gebied voluit officieel heet, heeft maar liefst 270 kilometer aan pistes, 70 liften en 60 hutten en bergrestaurants. Met meer dan de helft aan blauwe pistes is het een uitstekend gebied voor beginners. Het is daarmee een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Daarnaast is het er goed toeven als het om culinaire hoogstandjes gaat, maar is er ook een zeer gezellige après-ski. Het gebied noemt dit alles dan ook “Home of Lässig”. 

Zuidhellingen

De meeste pistes in het gebied liggen op de zuidhelling. Dus zodra de zon schijnt is het er prima vertoeven. Dat betekent ook dat deze pistes weleens wat te leiden hebben onder de zon, maar daar zijn de meer dan 400 sneeuwkanonnen dan ook voor ingericht. Deze zorgen in mindere sneeuwtijden voor een uitstekende kwaliteit sneeuw. Maar ja, dat zal met de huidige omstandigheden niet nodig zijn. 

Ja, er ligt genoeg sneeuw in Saalbach. Daar hoef ik me geen zorgen over te maken | Foto: Enes Öksüz via Facebook Saalbach

Het dorp Saalbach is nog altijd los van Hinterglemm hoewel de twee qua bebouwing snel naar elkaar toegroeien. Toch kennen beide dorpen hun eigen sfeer en dynamiek. Saalbach kent een gezellige straat met vele hotels en wat sjiekere winkels. 

Bij uitstek geschikt voor gezinnen

Het gebied is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. De vele, vaak laaggelegen, skischolen hebben -zeker in de vakanties- vele Nederlandse skileraren in dienst. De opvang rondom het skiën is ook meer dan prima geregeld.

Skicircus Saalbach Hinterglemm is erg geschikt voor gezinnen met kinderen

Ook hier vindt je vaak Nederlandse leiding. Het gebied kent tegenwoordig ook z’n eigen mascotte: Slopy. Iedere week kun je zelfs een meet & greet met Slopy hebben. 

Slopy, de mascotte van het gebied | Foto: via Facebook Saalbach

Skicircus Challenge

Natuurlijk ga ik de pistes van het gebied verkennen. Misschien waag ik me zelfs wel aan de Skicircus Challenge: de langste skitour van Oostenrijk. Deze tour brengt je door het gehele gebied en je hebt gegarandeerd een uur of zeven heel veel skiplezier. De feiten van de Ski Challenge:

  • Je skiet over 68 kilometer piste
  • Je hebt 32 liften nodig
  • Je overbrugt in totaal 12.000 hoogtemeters

De Challenge is niet moeilijk, maar is niet zo heel geschikt voor beginners. Je moet namelijk aardig door skiën om ‘m vol te maken. Je kunt in alle vier de dorpen de Challenge beginnen. 

De Skicircus Challenge: 68 kilometer piste, 12.000 hoogtemeters, 7 uur skiën

Help me!

Zoals gezegd: ik wil van jullie wel eens weten wat ik absoluut niet mag overslaan in het gebied/Saalbach. Wat moet ik absoluut gedaan hebben náást het skiën en snowboarden? Laat ’t weten en ik ga ’t proberen te doen komende week!

De Zwölferkogl | Foto: Facebookpagina Saalbach

Je kunt me als volgt helpen:

  • Zet een reactie onder dit bericht; of
  • Post een reactie in het bericht op onze Facebookpagina; of
  • Stuur via Facebook Messenger een bericht; of
  • Mail naar redactie@snowrepublic.nl;
  • Of geef een reactie op dit bericht op Twitter (@snowrep)

Meer weten over Saalbach?

Mijn collega reporter Ilse is ook al eens in Saalbach geweest. Zij schreef dit verslag erover. Wist je trouwens dat ieder jaar de fameuze Dutch Week plaatsvind in Saalbach? In het verslag van collega Karin vind je alles wat je hierover moet weten. Natuurlijk kun je altijd kijken op de website van Saalbach zelf. 

Hoofdfoto: www.saalbach.com

 

LEES HIER ALLES OVER SAALBACH

 

 

(Visited 371 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën