advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Saalbach Hinterglemm profiteert van de vroege sneeuwval en opent dit weekend een beperkt aantal pistes en liften. Dat meldt Saalbach Hinterglemm op haar Facebookpagina.

Ze hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om een aantal pistes klaar te maken. Op zaterdag 18 november en zondag 19 november kun je er terecht op de volgende pistes en liften:

  • Zwolferkogel
  • Asitzbahn (Zubringer)
  • Sportbahn Asitzkogel
  • Asitzgipfelbahn

En zeg nou zelf: als je op de webcam kijkt, dan ziet het er inderdaad fantastisch uit daar.

Hinterglemm opent Hinterglemm opent Hinterglemm opent

Weersvoorspelling Saalbach Hinterglemm

De voorspellingen zijn redelijk goed te noemen. Vooral zaterdag zal een prima dagje zijn met vooral in de ochtend een zonnetje. Zondag gaat er opnieuw verse sneeuw vallen, zo’n centimeter of 10.  De sneeuwgrens zakt de grens zelfs naar 400 meter en dat betekent dus dat er in het dal ook sneeuw zal vallen. Het enige wat mij zorgen baart op zondag is de wind: die zal zondag op de toppen behoorlijk krachtig zijn wat mogelijk roet in het eten zou kunnen gooien en voor gesloten liften zou kunnen zorgen.

Bron: sneeuwhoogte.nl

Over Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm behoort tot het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Fieberbrunn-Leogang met in totaal 270 kilometer piste. Het is erg populair onder Nederlanders. Je vindt er een gevarieerd aanbod van pistes: 140 km blauwe, 110 km rode en 20 km zwarte. Het staat ook bekend om de gezellige après-ski.

De dorpen Saalbach en Hinterglemm zijn de grootste van het gebied en liggen midden in het gebied. Daardoor kun je rondom mooie tochten maken. Als mooiste pistes worden piste 46, vanaf de Bernkogel naar Saalbach loopt en piste 2b, die in Vorderglemm eindigt genoemd.

Het skigebied van Saalbach Hinterglemm ligt gunstig voor ons Nederlanders. Vanaf Utrecht is net geen 1000 kilometer en je komt er het handigste door te rijden via Kufstein (behalve in de voorjaarsvakantie, dan is het aan te raden een alternatieve route te zoeken vanwege de drukte). Let op: tegenwoordig moet je een vignet hebben voor het stukje vanaf de grens. Vanaf dit seizoen kan je het vignet ook digitaal kopen. Oh, en vergeet ook je winterbanden niet

Vliegen naar Saalbach Hinterglemm kan ook; je doet door naar Salzburg te vliegen. Van dat vliegveld is het nog 86 kilometer rijden.

Lees ook:

Wo ist das feestje? In Saalbach ist das feestje!

Culinair op wintersport in Salzburgerland

Vijf skirondes die je gedaan moet hebben

advertentie