Op 2 april 2022 zal in het Italiaanse Val Gardena de langste en beroemdste reuzenslalom ter wereld plaatsvinden. De Südtirol Gardenissima trekt al jaren skiliefhebbers van over de hele wereld naar het Italiaanse skigebied en is maar liest zes kilometer lang.

De route is maar liefst 6 kilometer lang

Elk jaar wordt de Südtirol Gardenissima in het voorjaar aan het einde van het winterseizoen gehouden. De start bevindt zich op de berg Seceda op 2518 meter. Een 6 kilometer lange route eindigt vervolgens in het dal bij het dalstation van de kabelbaan Col Raiser bij Selva Gardena op 1485 meter. Er moet een hoogteverschil van 1033 meter worden overbrugt en de route is met maar liefst 115 poorten gemarkeerd.

Zowel amateurs als professionals kunnen deelnemen

De start vindt plaats in tweetallen, onderverdeeld in categorieën. De route loopt de eerste kilometers parallel en voegt zich dan samen tot een enkele route. Het aantal deelnemers is beperkt tot 650. Het leuke aan deze slalom is dat de deelname toegankelijk is voor iedereen. Zowel bekende professionals van de FIS Ski World Cup tot amateurs van van alle leeftijden kunnen deelnemen. De race biedt een unieke kans om je te meten aan de beste! En ook de prijzen worden uitgedeeld onder de verschillende categorieën, elke deelnemer die meedoet wordt voorzien van een startpakket. Er is ook een speciale categorie voor skilegendes, waaraan elk jaar voormalige WK-atleten en ski-iconen deelnemen.

Plekje op de wachtlijst

De inschrijvingen voor de “Südtirol Gardenissima 2022” zijn inmiddels gesloten! Wel is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de wachtlijst. En volgend jaar is er gewoon weer een nieuwe kans bij de nieuwe editie!

Foto: Pixabay
Bron: gardenissima.eu

(Visited 162 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer