Top snowboarders doen mee aan eerste worldcup van het seizoen, in het Zwitserse LAAX

Door Edwin Hagenouw

Op 19 januari 2021 trappen de freestyle snowboardprofessionals het worldcupseizoen af met de disciplines Slopestyle en Halfpipe tijdens de LAAX OPEN. Het is de eerste internationale wedstrijd van het seizoen in een pre-olympische winter en het draait allemaal om snowboarden op het hoogste niveau en prestigieuze titels. Bovendien wordt de LAAX OPEN door veel rijders als een favoriete wedstrijd beschouwd. Afgelopen jaar was Snowrepublic erbij met reporters Aimee en RP. Lees hier over hun ervaringen.

Seb TOUTANT – by Stadler

Het is dus geen verrassing dat sterke namen schitteren op de deelnemerslijst, waarvan een aantal zich al hebben vereeuwigd met overwinningen in de Laax Hall of Fame.

Deelnemers

Alle LAAX OPEN Slopestyle Men’s-winnaars sinds 2015 zullen aanwezig zijn, geleid door een trio uit Canada: Seb Toutant (2020), Max Parrot (2017) en Mark McMorris (2016), evenals de Noor Stale Sandbech (2015) en Chris Corning ( 2019) uit de VS.

Katie ORMEROD -by Ruggli

Op het gebied van vrouwen wordt verwacht dat voormalige LAAX OPEN-winnaressen Enni Rukajärvi / FIN (2010, 2017), Julia Marino / VS (2020) en Jamie Anderson / VS, de viervoudige OPEN winnares (2008, 2011, 2012, 2016) om de overwinning zullen strijden.

Scotty JAMES – by Stadler

De Halfpipe gaat vrolijk verder met Scotty James / AUS (2019, 2020), Chase Josey / USA (2017), Arielle Gold / USA (2016), Jiayu Liu / CHN (2018) en Queralt Castellet / SPA (2020), die is momenteel aan het trainen in LAAX.

Olympische medailles

De hierboven genoemde renners hebben in hun carrière heel wat Olympische medailles en wereldkampioenschappen gewonnen. Net als de renners die hen in 2021 opnieuw zullen uitdagen, zoals Anna Gasser / AUT en Yuto Totsuka / JPN.

Patrick BURGENER – by Laemmerhirt

Daarnaast strijdt de volgende generatie om een ​​plek op het podium, zoals Katie Ormerod / UK, Annika Morgan / GER, Reira Iwabuchi / JPN en Markus Kleveland / NOR. Gastland Zwitserland stuurt 25 renners, waaronder Pat Burgener, Jan Scherrer, Celia Petrig en Moritz Thönen.

Veiligheid

De deelnemers komen in totaal uit 28 landen. Naar verwachting zullen meer dan 200 snowboarders deelnemen aan de enige FIS Snowboard World Cup in Slopestyle en Halfpipe op Europese bodem.

Jiayu LIU – by Stadler

De LAAX OPEN volgt vanzelfsprekend de geldende COVID-19-maatregelen. Deze zijn ontwikkeld door het ervaren team van organisatoren in LAAX, samen met Swiss-Ski. Deze maatregelen garanderen een veilige wedstrijd voor de renners en alle betrokkenen.

Wat LAAX OPEN al decennia te bieden heeft, is ook te zien in de Flashback Edit van 2020.


Web: www.laax.com/open | Social media: @snowparkLAAX @LAAX #LAAXOPEN

(Visited 97 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.