Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ruim 60% heeft al wintersport geboekt; après-ski wordt niet erg gemist

Door: Saskia Smulders

Na de bekendmaking vorige week van de nieuwe coronamaatregelen door de regering van Oostenrijk vroegen wij via onze sociale kanalen naar jullie meningen* hierover. We vroegen je specifiek of je al geboekt had vóórdat deze nieuwe maatregelen bekend werden gemaakt of dat je nu voldoende vertrouwen hebt om toch te gaan boeken. Daarnaast vroegen we of je het erg vindt dat er komend seizoen geen après-ski zal plaatsvinden zoals we dat gewend waren. 

#1 Vind je het veilig genoeg om wintersport te boeken?

Vraag: De Oostenrijkse regering heeft meer duidelijkheid gegeven omtrent de komende wintersport. In het kort: 1 meter afstand houden, mondkapjes en geen après-ski. Vind jij het veilig genoeg om je wintersport te gaan boeken?

Op deze vraag antwoordde 61% dat ze al een wintersport geboekt hadden voordat überhaupt de nieuwe maatregelen bekend werden. Slechts 6% van de respondenten geeft aan nu voldoende vertrouwen te hebben om te gaan boeken. Iets meer dan 1 op de 5 wintersporters kijkt het nog even aan en wacht nog met boeken. 12% geeft aan niet te gaan boeken.

In lijn

Deze uitslag ligt redelijk in lijn met wat de NOS al eerder berichtte: wintersporters laten zich niet afschrikken. Het aantal boekingen ligt op ongeveer drie kwart van het vorige jaar. Er wordt verwacht dat het dit seizoen een last-minute beslissing zal zijn voor wintersporters. Om toch veel boekingen te trekken geven bieden veel accommodaties een ruime mogelijkheid tot annuleren.

“Komende wintersportseizoen zullen velen kiezen voor een last-minute reis”

#2 Geen après-ski. Jammer?

Vraag: Geen après-ski tijdens het komende wintersportseizoen. Vind je dat jammer?

De wintersporters zijn hier ietwat verdeeld over. 60% zegt het niet erg te vinden dat er geen après-ski zal zijn. Dat betekent automatisch dat 40% van de wintersporters het wél jammer te vinden dat er geen ouderwetse après-ski kan plaatsvinden.

* In totaal zijn er 94 stemmers geweest van volgers van Snowrepublic via Facebook, Twitter en Instagram die hun mening gaven op de eerste vraag en 151 op de tweede vraag. Dit verschil werd veroorzaakt doordat de tweede vraag ook via Instagram uitgevraagd is. Let wel: de uitslagen moeten ter indicatie worden geïnterpreteerd vanwege de te kleine n.

Lezers lazen ook:

(Visited 558 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer