In Nederland mag het al een tijd niet meer: roken in een kroeg of café. Vanaf 2018 zou het eigenlijk ook niet meer mogen in Oostenrijk en zou er een totaal verbod worden ingesteld. Dat is nu door extreem-rechtse partijen in Oostenrijk rechtse Volkspartij (ÖVP) en de extreemrechtse Vrijheidspartij (FPÖ) van tafel geveegd.

Nog steeds tijdens après-ski

De huidige wetgeving, die dateert van 2009, verbiedt sigaretten op openbare plaatsen, maar voorziet een hele rij uitzonderingen, waaronder restaurants en kroegen. Daarom mocht er tot op heden nog altijd gerookt worden tijdens de après-ski in Oostenrijk. 

In de eerdere plannen was het de bedoeling dat per 1 januari 2018 het algehele rookverbod in werking zou treden. Er zijn wel wat wijzgingen die wel worden doorgevoerd. Zo wordt roken in auto’s verboden en wordt het verboden voor jongeren onder de 16 om een sigaret op te steken (is nu 18 jaar).

Laagste prijs

In Oostenrijk is de prijs van een pakje sigaretten het laagst van vele Westerse landen. Een derde van de Oostenrijkers rookt. In de rest van Europa is dat slechts 28 procent.

Bron: oostenrijkvakantieland.nl | demorgen.be

Kopfoto: www.apresskihut.nl


Lees hier alle artikelen over après-ski


(Visited 6.325 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën