advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


In Nederland mag het al een tijd niet meer: roken in een kroeg of café. Vanaf 2018 zou het eigenlijk ook niet meer mogen in Oostenrijk en zou er een totaal verbod worden ingesteld. Dat is nu door extreem-rechtse partijen in Oostenrijk rechtse Volkspartij (ÖVP) en de extreemrechtse Vrijheidspartij (FPÖ) van tafel geveegd.

Nog steeds tijdens après-ski

De huidige wetgeving, die dateert van 2009, verbiedt sigaretten op openbare plaatsen, maar voorziet een hele rij uitzonderingen, waaronder restaurants en kroegen. Daarom mocht er tot op heden nog altijd gerookt worden tijdens de après-ski in Oostenrijk.

In de eerdere plannen was het de bedoeling dat per 1 januari 2018 het algehele rookverbod in werking zou treden. Er zijn wel wat wijzgingen die wel worden doorgevoerd. Zo wordt roken in auto’s verboden en wordt het verboden voor jongeren onder de 16 om een sigaret op te steken (is nu 18 jaar).

Laagste prijs

In Oostenrijk is de prijs van een pakje sigaretten het laagst van vele Westerse landen. Een derde van de Oostenrijkers rookt. In de rest van Europa is dat slechts 28 procent.

Bron: oostenrijkvakantieland.nl | demorgen.be

Kopfoto: www.apresskihut.nl


Lees hier alle artikelen over après-ski


 

advertentie