Rodelen niet zonder gevaar, 25e jarige Nederlander zwaargewond in Sölden

Door: Karin Nijhof

Opnieuw heftig (rodel)nieuws uit Oostenrijk. In Sölden is gistermiddag een 25e jarige Nederlandse man zwaargewond geraakt tijdens het rodelen. Dat rodelen niet zonder gevaar is blijkt nu voor de tweede keer deze week. De twintiger verloor net als de 64e jarige man die twee dagen geleden zwaargewond raakte bij een rodelongeluk de macht over zijn slee op een steil stuk. De man miste daardoor een bocht en viel ruim vier meter naar beneden. Hij kwam zeer ongelukkig terecht en viel met zijn hoofd tegen een boom en klapte met zijn rug op een steen. Het bergreddingsteam moest ook dit keer in actie komen. De 25e jarige man is met zware mogelijk (inwendige) verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de man gaat is onbekend.

Tweede rodelongeluk in twee dagen tijd in Oostenrijk

Eergisteren moest het bergreddingsteam een 64e jarige Nederlander met een trauma helikopter naar het ziekenhuis brengen na een rodelongeluk in Oostenrijkse dorp Tschagguns.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de skigebieden > Wintersport Nieuws

Bron tekst: ad,
Hoofdfoto: Pixabay

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer