Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Vanaf dit weekend geldt in bepaalde gedeeltes van Oostenrijk een rijverbod op zaterdag en op zon- en feestdagen. Het rijverbod is ingesteld om sluipverkeer in de dorpen tegen te gaan, de inwoners te ontlasten van het verkeer en de veiligheid te verhogen. Dit weekend werden er al 1.200 voertuigen weggestuurd, waarvan er 1.000 in de buurt van Reutte sluiproutes probeerden te nemen.

Let op de borden

Het rijverbod in Oostenrijk is ingesteld omdat bij file op de bekende wegen richting Tirol, zoals de A12 of A13, veel toeristen gebruik maakten van sluipweggetjes om de files te omzeilen. Dat kan dus niet meer. Als je niet kunt aantonen dat je in de buurt moet zijn, word je onherroepelijk teruggestuurd. Bij overtreding van het rijverbod kunnen boetes tot 60 euro worden opgelegd.

Het rijverbod is van toepassing van 21 december 2019 tot en met maandag 13 april 2020 op zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur en op zon- en feestdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.

volg niet blind je navigatie bij het omzeilen van een file

Het probleem is dat de rijverboden niet in alle navigatieapparatuur opgenomen zijn. Let dus goed op de borden als je een alternatieve route probeert te nemen om een file te ontwijken.

Waar geldt het rijverbod in Oostenrijk?

Rijverboden district Kufstein

 • Op de L211 Unterinntalstraße, L295 Buchbergerstraße en op de alte Erler Straße
 • Gemeindestraße Kufstein Endach, Kufstein ziekenhuis
 • B175 Wildbichlerstraße, bij Ebbs, richting Kufstein
 • B173 Eibergerstraße, bij Schwoich, richting Kufstein
 • B171 Tiroler Straße, bij Kufstein richting Deutschland of Kirchbichl
 • Let op: op de B172 Walchseestraße, bij Niederndorf voor het verkeer richting Walchsee, Niederndorf en vanuit Duitsland staat een doseerstoplicht.

Rijverboden district Reutte

 • L69, de Reuttener Straße
 • L288, de Pinswanger Straße
 • L288-0-A1, de Pinswanger Straße

Rijverboden district Schwaz

 • De L7 Jenbacher Straße (Kasbacherstraße), richting Jenbach
 • Rijverboden district Innsbruck-Land
 • Op de L38, de Ellbögener Straße, in beide richtingen
 • Let op: op de B182 Brennerstraße, ten noorden van Matrei en ten zuiden van Gries staat een doseerstoplicht.

Snelwegen zonder vignet

Sinds 15 december 2019 mag je op vijf snelwegen in Oostenrijk zonder vignet rijden. Deze vind je hieronder. Let wel op: op een aantal trajecten kun je misschien wel zonder vignet rijden, maar moet je soms een alternatieve route pakken, waar je vervolgens dan weer de rijverboden tegenkomt. Let dus goed op!

vignet vrije snelwegen 2019-2020
Dit zijn de plekken waar een tolvignet niet meer nodig is | Bron: orf.at

Bronnen: TT.com, ÖAMTC

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Waarom je goed moet opletten als je een digitaal tolvignet voor Oostenrijk koopt

Slecht nieuws: rijverbod Tirol ook in de winter van kracht

Goed nieuws over tolvignetten Oostenrijk

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer