advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Misschien heb je ons artikel over Snowfarming, oftewel het bewaren van sneeuw aan het einde van het wintersportseizoen om dit te hergebruiken aan het begin van het volgende seizoen, recentelijk gelezen. Een glansrol was in dat artikel weggelegd voor Kitzbühel, die het snowfarmen bijna tot kunst heeft verheven.
En in tegenstelling tot wat er in eerste instantie werd vermeld, namelijk dat het skiseizoen op 21 oktober zou starten, gleden de eerste skiërs op 14 oktober al de berg af!

Bovenaan de Resterkogel
Bovenaan de Resterkogel, zaterdag 14 oktober 11.37 uur.

Aanleggen van de skipiste en start van het seizoen

Je snapt dat het aanleggen van begaanbare pistes een flinke klus is wanneer de omgeving nog volledig groen en bruin is. Daar is de afgelopen week dan ook hard aan gewerkt. Kitzbühel heeft hiermee een record in handen. Met het openen van het skigebied op 14 oktober, zijn zij het eerste niet-gletsjergebied dat de deuren opent voor seizoen 2017-2018.
Geloof je je eigen ogen bijna niet? Kijk dan snel op de livecam van KitzSki.

Afgelopen week, toen de piste werd geprepareerd
Afgelopen week, toen de piste werd geprepareerd. Foto: Harald Angerer

Gaat dit niet veel te ver?

Het is ongetwijfeld een enorme prestatie die KitzSki hier toch maar mooi voor elkaar krijgt, maar ik vraag me wel af of we dit nou echt moeten willen. Voor het milieu lijkt me dit geen bijzonder goed idee, en moeten we nu écht al de berg af wanneer we ook nog praktisch in bikini bij een bergmeer kunnen zitten?

Nog voor 12 uur 's middag is het boven op de berg meer dan 15 graden!
Nog voor 12 uur ’s middag is het boven op de berg meer dan 15 graden!

Ik ben daar niet de enige in. Politicus Alexander Gamper (FPÖ) zegt in de Tiroler Tageszeitung: “Wat mij betreft is dit een perverse uitwas waarvoor het milieu moet opdraaien. Ik vraag me af of zulke acties niet eerder (financiële) schade toebrengen, in plaats van dat ze iets opleveren”.
Hij deelde eerder deze week al een filmpje dat gemaakt werd vanaf de Resterkogel.

Wat vind jij hiervan? Een fantastische ontwikkeling om het skiseizoen te verlengen, of zie je het wat van de minder zonnige kant?

Afbeeldingen: Livecam Kitzski

advertentie