Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Treinreizen naar de wintersport

Door: Bastiaan van der Staay

De skivakantie start meestal met een lange en saaie autorit. En als je afhankelijk bent van de schoolvakantie periode heb je ook nog eens kans op flink wat vertraging en file onderweg. Kortom, je komt doodop aan en de eerste dagen ben je nog aan het bijkomen van de reis in plaats van dat je aan het genieten bent van het moois dat er voor je deur ligt te wachten. 

Ga relaxed op en neer

Of je nu naar Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Zwitserland gaat, je kunt vrijwel overal ook per trein komen. En je kunt in veel gevallen ook nog kiezen om je auto mee te nemen voor de kleine uitstapjes ter plaatse. 

Snel en ’s nachts

Voor de Franse Alpen is er een ideale verbinding met de Thalys zonder overstap in Parijs. Je stapt bijvoorbeeld in op Amsterdam Centraal en acht en een half uur later sta je uitgerust op het perron van Bourg Saint Maurice. Als je bestemming bij voorbeeld Les Arcs is, stap je daar rechtstreeks in de funiculaire die je naar het dorp brengt. Ga je verder naar Val d’Isére, Tignes of Saint Foy Tarentaise, dan stap je voor het station in de bus die ongeveer een uur nodig heeft naar het centrum van deze dorpen.

Relaxed op en neer
Wakker worden met dit uitzicht! © Treinreiswinkel.nl

Slapen en auto mee

Naar Italië en Oostenrijk zijn er ook mogelijkheden om je auto mee te nemen. Dat gaat vanaf Düsseldorf in Duitsland, dus een klein eindje rijden en je dan laten rijden. Je kunt er bovendien een slaapcabine (gedeeld of zelfs helemaal privé) bij boeken zodat je gewoon naar bed gaat als je zin hebt. Je kunt natuurlijk ook al eerder beginnen aan het ‘feestje’ dat wintersport heet. De bar is open!

Geen wisseldag ellende

Omdat de wintersport vaak precies een week is heb je meer dan met zomervakanties te maken met een vaste wisseldag. De kans dat je dus in files terecht komt is serieus, vooral rondom je bestemming. Dat is weer een voordeel van de trein, die heeft geen last van files!

Wie rijdt waar

De snelle Thalys gaat zoals gezegd naar de Franse Alpen en stopt in Chambéry (bijvoorbeeld voor Les Sybelles, Alpe d’Huez en Les 2 Alpes), Moûtiers (Les Trois Valees, Val Thorens), Aime-La Plagne (Paradiski, La Plange) of Bourg-Saint-Maurice (Paradiski, Les Arcs, Val d’Isère en Tignes).  

Naar Oostenrijk neem je bijvoorbeeld de Alpen Express uit verschillende plaatsen in Nederland tot diep in SalzburgerLand, Tirol of Vorarlberg. 

Relaxed op en neer
Het station van Sankt Anton am Arlberg. © Bahnbilder DE

Naar Italië kun je ook de Alpen Express nemen, naar bijvoorbeeld Dolomiti Superski. 

Waar allemaal te vinden

Al die verschillende spoorwegmaatschappijen hebben hun eigen sites en dat maakt het zoeken soms lastig. Kijk anders op de treinreiswinkel.nl of bel ze op voor het beste en meest voordelige tarief. Vraag vooral ook naar kinderkortingen want die zijn soms aanzienlijk! En nog iets: hoe eerder je boekt hoe voordeliger het tarief.

(Visited 396 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer