Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vorig weekend mocht ik namens Snowrepublic op reis naar het Zillertal. Al bij aankomst leek het niets anders dan prachtig weer te worden. Waar het een week eerder nog -20 graden was geweest, was het nu een zonnetje met zo’n 8 graden!

De reis naar het Zillertal

Het was mijn eerste keer om per vliegtuig naar wintersport te gaan en dat beviel goed. Het is zo’n 1,5 uur vliegen vanaf Eindhoven naar Innsbruck. Op Innsbruck werd ik met een shuttlebusje opgehaald en in ongeveer een uur was ik in het Zillertal, in het plaatsje Fugen! Vooral de aankomst tussen de bergen op het vliegveld van Innsbruck was spectaculair en had ik niet willen missen.

Vliegtuig Innsbruck
Het vliegtuig op het vliegveld van Innsbruck

Vooral de aankomst tussen de bergen op het vliegveld van Innsbruck was spectaculair en had ik niet willen missen.

Fugen

Wij verbleven in het Garten Hotel Crystal in Fugen. Het hotel ligt eventjes lopen van het centrum, eigenlijk is alles dichtbij. Fugen is maar een klein plaatsje waar het vrij rustig is. Ideaal dus als je van de bergen en het uitzicht wil genieten! Het hotel kijkt prachtig uit over de bergen. We eten hier de eerste avond waarbij we een heerlijk 5 gangenmenu voorgeschoteld krijgen. Ook heeft het hotel een spa, waar je na een dag op de piste heerlijk kan bijkomen.

Hotel Crystal Fugen
Gartenhotel Crystal en het uitzicht naar het dorp

Het hotel ligt op zo’n 500 meter lopen van een wat kleiner gebied, Spieljoch. Het gebied heeft 21 kilometer aan piste. De skilift is pas vernieuwd en boven is een geweldig panoramadak met uitzicht over het gebied. Dit is echt een perfect familie skigebied! De kilometervreters en gevorderden hebben toch meer te zoeken in een van de andere gebieden, hoewel dit zich natuurlijk wel prima leent voor een aankomst of vertrekdag.

Panoramadak Spieljoch Zillertal
Panoramadak Spieljoch

Hochzillertal

De eerste dag gingen we omhoog in Kaltenbach, het skigebied Hochzillertal in. Hier stonden we net iets na 07:30 op de piste! De piste was zo vroeg al open in verband met het good morning skien. En oh wat was dat heerlijk om zo vroeg al op de piste te staan! Goede sneeuw en goed geprepareerde pisten zorgden voor een grote lach op mijn gezicht. Ik kon alleen maar genieten. Helaas werd het toch al vrij snel weer drukker. De keuze om naar het middelstation te gaan, was dan misschien niet de beste, aangezien alle liften omhoog die uit het dal kwamen super vol zaten!

Early Morning boarden
Early Morning snowboarden

En oh wat was dat heerlijk om zo vroeg al op de piste te staan

Mayrhofen

Mayrhofen is een typisch skidorp: wintersportwinkels, hotels en apres ski. In Mayrhofen werd allereerst de Ahornbahn omhoog gepakt. Boven aan deze berg bevindt zich de White Lounge. De White Lounge is een Iglo waarin je kan overnachten. Plus binnenin vind je ook een ijsbar! Ook worden hier Iglo feesten gehouden. Daarnaast is het uitzicht is vanaf deze adembenemd. Ook bovenaan de penkenbahn was het genieten van het uitzicht op de piste en at ik hier kaiserschmarren, iets waar ik heel erg naar uitkeek! Wil je meer local gaan? Probeer dan eens het Zillertal bier.

Zillertaler Superskipas

In mijn eerdere artikel vertelde ik al dat het Zillertal uit meerdere gebieden bestaat, namelijk Zillertal Arena, Mayerhofner Bergbahnen, Hintertuxer gletscher, Spieljoch & Hochzillertal. Het mooie is dat je 1 skipas kan kopen waarmee je alle gebieden kan verkennen! Naast dat je met je skipas gratis de skibus kan pakken, kan je ook nog eens gratis het idyllische treintje tussen de gebieden nemen. Erg leuk en in een half uurtje ben je vanuit Fugen in Mayrhofen!

Naast dat je met je skipas gratis de skibus kan pakken, kan je ook nog eens gratis het idyllische treintje tussen de gebieden nemen.

Zillertalbahn
Zillertalbahn

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

Bovenaan de ahornbahn kregen we een presentatie over sneeuwmanagement. Want zo geweldig skien het hele seizoen door, daar komt nog een hoop bij kijken! Wist je bijvoorbeeld dat ze in Tirol enkel drink kwaliteit water gebruiken voor de sneeuw? En de pistebullys hebben een speciale gps ingebouwd waardoor ze de sneeuwhoogte vrij nauwkeurig kunnen meten! Zo kan precies gezien worden waar moet worden bijgesneeuwd. Natuurlijk wordt ook de historische data en de sneeuwverwachting meegenomen in de analyse. Alles om te zorgen dat wij zo fijn kunnen wintersporten!

Wist je bijvoorbeeld dat ze in Tirol enkel drink kwaliteit water gebruiken voor de sneeuw?

Sneeuw in Zillertal
(Visited 566 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer