Vanuit het oude centrum van de stad in slechts 20 minuten op de ski, hoe gaaf is dat? Het kan op de Nordkette! Deze berg rijst majestueus op achter het beroemde huis met het Gouden Dak, het symbool van Innsbruck.

Reporters Peter en Pauline verkenden de Nordkette tijdens hun verblijf in het gezellige Innsbruck, de stad die niet alleen charmant balanceert tussen rijke historie en moderne flair, maar ook de ultieme uitvalsbasis is voor allerlei skiavonturen.

Lees ook: REISVERSLAG | Citytrip Innsbruck en meerdere skigebieden in één wintersportvakantie

Vanaf de Nordkette heb je een waanzinnig uitzicht op de stad

Van het stadscentrum naar de besneeuwde top van de Nordkette

Je bent vanuit de stad werkelijk in no-time bovenop de berg. Geen wonder dat veel Innsbruckers regelmatig op de Nordkette te vinden zijn. Je bereikt de Nordkettengondel supersnel met de Hungerburgkabelbaan, een soort kruising tussen een metro en een skilift. Deze vertrekt bij het Congres, op slechts een paar minuten lopen van het Gouden Dak en de Hofburg. Deze kabelbaan wordt ook wel sectie A van de Nordkettenbahn genoemd. Je steekt de rivier over en bij Hungerburg stap je over op de gondel, ofwel sectie B.

Binnen slechts 20 minuten bevonden we ons op 1.900 meter hoogte, waar we werden begroet door een adembenemend uitzicht over de stad. Het unieke van skiën op de Nordkette is de nabijheid van de stedelijke gezelligheid, terwijl je je op de pistes volledig kunt overgeven aan de serene rust van de bergen.

Je kunt vanuit de stad in plaats van de ‘metro’ ook buslijn J nemen. Deze bus met de toepasselijke slogan ‘From peak to peak’ rijdt helemaal vanaf de gondel aan de voet van de Patscherkofel – die andere huisberg –, dwars door de stad waar je bij verschillende haltes kunt opstappen, tot aan het dalstation van de gondel naar de Nordkettesectie B.

Het Gouden Dak met de Nordkette daarachter

De adrenaline én de rust van de Nordkette

Skiën op de Nordkette is wat ons betreft echt uniek. De korte tijd die het kost om er te komen, het prachtige uitzicht op de stad, de zon die pal op je gezicht schijnt en de uitdagende pistes die je hier vindt. Want let op: de Nordkette is vooral geschikt voor de ervaren skiër. Er is één blauwe piste waar beginners hun eerste glijpogingen kunnen wagen met de stad als decor.

Je vindt hier vooral skiroutes en het gebied is dan ook een walhalla voor freeriders. Die vinden hun adrenalinekick bij de afdaling door de Karrinne, bekend om de helling van maar liefst 70 procent.

Op naar de Seegrube! En ja, dat gebeurt hier ook te voet.

Chillen in de zon op 2.000 meter hoogte vanuit je ligstoel

Naast de spannende pistes biedt de Nordkette ook perfecte plekken om te relaxen. Het eerste wat ons opvalt als we de gondel uit komen en door het restaurant Seegrube naar buiten wandelen: de tientallen ligstoelen! Dit is het ultieme genieten: pak een ligstoel met schapenvel, bestel een drankje en kleur lekker bij terwijl je naar de stad ver onder je kijkt.

Het uitzicht op Innsbruck vanaf deze hoogte is werkelijk onvergetelijk en biedt een moment van rust in de verder zo actieve ski-dag. Recht tegenover ons zien we ook het gebied van de Patscherkofel, en wat verder naar rechts Muttereralm en Axamer Lizum. Die gaan we de komende dagen ook nog ontdekken! Deze mix van uitdaging en toegankelijkheid maakt de Nordkette tot een unieke wintersportbestemming.

Need I say more?!

Freestyle heaven en familiepret

Naast de ligstoelen valt ons nog iets anders op. De vele freestyle ski’s! Logisch, want je ziet direct het Nordkette Skylinepark voor freestylers. Nergens anders vind je een ‘incity-snowpark’ met een vergelijkbaar uitzicht.

Ook is er aan de jongste skiërs gedacht met de Kids Area Nordkette, geschikt voor kinderen en beginners. Zo is er een tovertapijt, de oefenpiste met een totale lengte van 400 meter en de sneeuwheuvel.

Je kunt je hier uren vermaken met alleen kijken!

Nog verder omhoog naar de Hafelekar

Voor de echte daredevil is er de Hafelekar. We zien dan ook dat de meeste gondelgangers van sectie C van de Nordkettenbahnen hun ski’s beneden laten staan en alleen omhoog gaan voor het geweldige uitzicht. Hier, op bijna 2.300 meter, sta je letterlijk op het dak van Innsbruck, uitkijkend over de uitgestrekte Alpen en de diep beneden liggende stad.

Voor skiërs die de uitdaging aandurven, is hier één een van de steilste skiroutes van Europa. De afdaling vanaf de Hafelekar terug naar de Seegrube is alleen geschikt voor zeer ervaren skiërs. Maar ook zonder ski’s is dit uitzichtpunt op zich al een avontuur.

Zonder een dag op de Nordkette is je bezoek aan Innsbruck niet compleet

Onze dag op de Nordkette was een perfecte mix inspanning en ontspanning, en dat tegen een geweldige achtergrond. Ongelofelijk dat je zo kort onderweg bent vanuit het stadscentrum voor uitdagende pistes, spectaculaire uitzichten en de rust van de bergen! Wij zeggen dan ook dat de Nordkette absoluut niet mag ontbreken als je in Innsbruck bent.

Is zo’n SKI plus CITY-trip ook iets voor jou? Ga dan naar de website van Innsbruck voor meer inspiratie en informatie over skiën in Innsbruck en de omliggende gebieden, inclusief details over accommodaties en activiteiten naast de piste.

Lees meer over de Nordkette of over wintersport in Innsbruck en omgeving