Skiën op een steenworp afstand van Innsbruck met een geweldig uitzicht over de stad? Ga dan naar Muttereralm, waar je vanuit het centrum gewoon met een trammetje kunt komen! Dat voelt super stads, toch?

Tijdens een wintertrip naar Innsbruck combineren Peter en Pauline de leuke kanten van de stad met heerlijk skiën in de buurt. Dit keer dus Muttereralm, bekend om de familievriendelijke sfeer en adembenemende uitzichten. Hoe dat beviel, lees je hier!

Lees ook: REISVERSLAG | Citytrip Innsbruck en meerdere skigebieden in één wintersportvakantie

Je bent er echt zo!

De reis naar Muttereralm was verrassend eenvoudig. Een kort ritje met de tram vanuit het hart van Innsbruck bracht ons dichter bij de besneeuwde hellingen. Rij je eerst nog door de straten van de stad, al snel slingert de tram langs de iconische springschans Bergisel en verder de berg op.

Na amper een half uurtje stappen we uit en wandelen de laatste 10 minuten naar de gondel. Heb je geen zin in die wandeling, kies dan voor een bus. Die zet je voor de deur af.

Mooi uitzicht op de bergen op ons heen

Familiepret in de sneeuw. Voor iedereen

Bij aankomst zien we dat Muttereralm duidelijk een sterke focus heeft op gezinnen, met skischolen en speelgebieden die ontworpen zijn om jonge skiërs zowel te entertainen als te leren skiën. Het is vandaag prachtig weer, dus we zien ook dat het terras bovenaan de gondel helemaal vol is. En geef ze eens ongelijk!

We zien ouders met jonge kinderen, locals uit de stad, studenten, oudere dames en skigroepjes. De één een korte pauze voor de pistes weer onveilig worden gemaakt, de ander zit al aan de borrel.

Pak het trammetje dat door het (nu iets te groene…) dal slingert

Over de pistes van Muttereralm

In totaal heeft Muttereralm 16,5 kilometer aan piste. Helaas zijn die vandaag lang niet allemaal open. Wij bezoeken Innsbruck namelijk na een (te) lange (te) warme periode en dat zie je duidelijk hier in Muttereralm. Het nadeel van zo dichtbij de stad is namelijk dat het gebied erg laag ligt. Vandaag moeten we het dus doen met de pistes boven de middelstations van de gondel, die daaronder zijn gesloten. Overigens kun je vanuit het naastgelegen Axamer Lizum naar Muttereralm skiën, maar helaas niet meer terug. Het is wachten op een verbinding de andere kant op.

Overigens heeft het gebied maar liefst drie rodelbanen, ideaal voor kinderen. Daarnaast zijn er mooie wandelpaden door het bos en langs de pistes.

Uitzicht is fenomenaal

Een van de hoogtepunten van onze dag was ongetwijfeld het uitzicht. Vanaf de toppen van Muttereralm werden we getrakteerd op geweldige panoramische uitzichten. Onder je zie je de stad liggen en natuurlijk de prachtige hoge bergen om je heen.

Toegegeven: het was misschien nóg mooier geweest als de dalen ook helemaal wit waren. Voor de volgende keer dan maar!

De pistes slingeren lager heerlijk tussen de bomen door

Eindoordeel Muttereralm

Eerlijk is eerlijk: een skigebied beoordelen als je het alleen in de mist en sneeuw ziet, is vrij lastig. We hebben toch een poging gedaan en willen als we in de buurt zijn zeker nog een keertje terug. Wat wij ervan vonden hebben we op een rijtje gezet met de plussen en de minnen.

Voordelen Muttereralm

  • Je bent in no-time vanuit Innsbruck
  • Geweldig uitzicht op de stad
  • Gezinsvriendelijk
  • Elke afdaling heeft een hut, perfect voor levensgenieters

Nadelen Muttereralm

  • Slechts een paar pistes, al zijn die wel leuk en vrij lang. Ze slingeren lekker door het bos naar het dal
  • Vrijwel iedereen komt voor een dagje skiën, je gaat hier geen week op wintersport
  • Eenvoudige après-ski, denk: drankje in de zon voor je weer richting Innsbruck gaat

Muttereralm is dus een geweldig uitje als je een (halve) dag de tijd hebt. Lekker ontspannen en genieten voor het hele gezin!

Uitzicht op het achterland

Meer over Muttereralm en Innsbruck als wintersportbestemming

Ook naar Muttereralm voor een dagje sneeuwpret? Voor meer informatie over dit skigebied en om je volgende skivakantie te plannen, kijk je op de website.

Combineer het met een stedentrip Innsbruck en bezoek ook de andere gebieden in de buurt voor een anders-dan-anders wintersport. Pak je ski’s en zie je op de pistes van Muttereralm!

Lees meer over Muttereralm of over wintersport in Innsbruck en omgeving

Alle foto’s: Pauline van der Waal