Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Reisverslag: Ladies Week in Schladming, wat een feest!

Een reisverhaal van Thiery Thielemans | Fan van Schladming-Dachstein

Na een beslissing van de Commissie Gelijke Behandeling moest het Oostenrijkse Schladming het twee jaar zonder doen maar in het seizoen van 2018-2019 mocht het dan eindelijk weer worden georganiseerd: De LADIESWEEK. En wij van SnowRepublic waren er bij. Om precies te zijn, mijn dochter Cléo en ik!

VIERBERGENCOMBINATIE

Het skigebied van Schladming-Dachstein behoort tot de regio Ski Amadé; met 28 skigebieden het op één na grootste skigebied van Europa met in totaal maar liefst 760 pistekilometers. Het skigebied van Schladming-Dachstein combineert de vierbergencombinatie Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm en deze bieden met elkaar 123 pistekilometers en 44 kabelbanen en liften.

OOSTENRIJKSE GEMÜTLIGKEIT

In alle vroegte vertrokken wij vanaf Schiphol Airport met Transavia naar Salzburg alwaar we opgehaald werden voor een uur durend transfer naar ons hotel in Haus in Ennstal. We werden hartelijk ontvangen bij Panoramahotel Gürtel, een idyllisch gelegen hotel aan de voet van de Hauser Kaibling en op steenworp afstand van de Schladminger Tauern kabelbaan uit 1960.

Panoramahotel Gürtel in Haus in Enntal. Fotocredits: www.hotel-guertl.at

Het hotel ademt één en al Oostenrijkse gemütlichkeit uit met  personeel gekleed in Oostenrijkse klederdracht en een menukaart met louter Oostenrijkse specialiteiten om je vingers bij op te likken.

FATBIKEN IN RAMSAU

Na een smakelijke welkomstlunch werden we naar Ramsau gebracht voor een spannende fatbike-tour naar de Halseralm.

Fatbiken op de sneeuw

Het sneeuwde op dat moment hevig en voor ons als beginnende fatbikers viel de tocht niet mee.

In goed overleg besloten we halverwege de tocht om de terugweg in te zetten. Het was bijzonder om, gekleed met veiligheidshelm, onszelf door de verse sneeuw voort te bewegen op een fiets met hele brede banden. Pittig vonden we het wel!

Na een heerlijk uitgebreid 3-gangen diner in Oostenrijkse sferen, vielen we ter voorbereiding op onze eerste dag op de ski’s, voldaan in slaap. Wat genieten we toch steeds weer van het leven in de bergen!

4 MOUNTAIN LADIES TOUR

De volgende ochtend werden we alweer vroeg opgehaald. Samen met een gids van het skigebied en een vertegenwoordiger van de touristoffice genoten we boven op de Reiteralm van een uitgebreid ontbijtbuffet en alle ins & outs van het skigebied werden ons verteld. Daarna nam de ervaren gids Margot ons mee op sleeptouw en beleefden we de ‘4 mountain ladies tour’. Het was een erg mooie tocht van de ene naar de andere berg en we begaven ons op prachtige pistes in een bosrijke omgeving.

het sneeuwde bijna onophoudelijk, maar dat maakte de tocht niet minder mooi en indrukwekkend

Helaas liet de zon zich deze dag niet zien en het sneeuwde bijna onophoudelijk maar dat maakte de tocht niet minder mooi en indrukwekkend. Op de berg Hochwurzen werden we uitgenodigd voor een yogasessie in de sneeuw. Halverwege de piste manoeuvreerden wij ons in allerlei bekende en minder bekende yoga poses. Heerlijk ontspannend en ook wel speciaal zo in de sneeuw.

Na een smakelijke lunch bij de Schaf-Alm trotseerden we in de middag ook nog de bergen Planai en Hauser Kaibling en daarmee hadden we de ‘4’mountain tour’ met succes en vol overgave volbracht. Als beloning mochten we heerlijk ontspannen bij het 4 sterren Nature & Wellness Hotel Höflehner. Wat een feestje voor de gepijnigde spieren was dat!

VOL IN DE ZON BIJ TOMIZIEL

Op dag drie van onze kennismaking met de Ladiesweek in Schladming-Dachstein herhaalden we de ‘4 mountain tour’ nog eens op eigen houtje. Er was alleen één groot verschil; De zon scheen volop en de lucht was helderblauw gekleurd. Bovenop de Haiser Kaibling genoten we in de zon van een smakelijke lunch bij het nieuwe TOMiziel.

Het nieuwe panoramarestaurant TOMiziel

TOMiziel was pas dit seizoen geopend en is een modern ingericht panoramarestaurant met een groot zonneterras en een 360 graden uitzicht; PRACHTIG! We beleefden er ook een gezellige après ski die ons lekker opwarmde voor het gepande avondprogramma: Een bezoek aan het Sound Everest Festival met bekende en minder bekende artiesten….

SOUND EVEREST FESTIVAL

Na het diner werden we met een taxi naar de onder aan de Hauser Kaibling gelegen locatie van het Sound Everest Festival gebracht. Met de pistes op de achtergrond genoten we van allerlei voornamelijk Oostenrijkse en Duitse bands die er compleet met vuurwerk en andere effecten een groot feest van maakten voor de met name aanwezige lokale bevolking. We keken onze ogen uit!

VERNUFTIGE GADGETS OP DE SKI’S

Onze vierde en laatste dag stond in het teken van het ervaren van vernuftige nieuwe gadgets op skigebied. Op ons programma stond vermeld dat we de allereerste helm met augmented reality mochten gaan testen maar bij aankomst in de plaatselijke Intersport bleek dat de testperiode van de helm al voorbij was en de helm niet meer aanwezig op de vestiging. Wel konden we de nieuwe digitale skicoach CARV testen. De CARV bestaat uit een tweetal inlegzolen voor in je skischoenen en twee bijbehorende trackers die je aan de buitenkant van je schoenen vastmaakt.

CARV, de digitale skicoach

Deze tracker maakt vervolgens verbinding met je smartphone zodat je de data kunt uitlezen en analyseren. Het kan je realtime coachen via audiocommando’s op je hoofdtelefoon en kan de data combineren met videobeelden van hoe je de piste afraast. Al met al geeft CARV je zeer uitgebreid inzicht in hoe je skiet en helpt het product je om beter te worden. Nou, dat wilden we wel! Met de zooltjes in en de zenders aan de achterkant van onze skischoenen geplaatst namen we de lift naar de berg Planai.

Met name de complimentjes vanuit de CARV-app werkten motiverend

Al snel bleek dat één van de zooltjes bij allebei niet werkte maar de andere gaf een leuk inzicht in onze skivaardigheden. Met name de complimentjes vanuit de CARV-app werkten motiverend en we waren er van overtuigd dat we dankzij de CARV onze techniek hadden kunnen verbeteren.

56 SKIHUTTEN

Aan het eind van deze vierde dag was het weer tijd om huiswaarts te gaan, de LADIESWEEK in Schladming-Dachstein zat er alweer op en had wat ons betreft qua skigebied en skimogelijkheden nog veel langer mogen duren. We hebben bijvoorbeeld nog lang niet alle van de 56 skihutten van binnen en van buiten gezien en het was onmogelijk om alle live muziek op de pistes te kunnen meemaken.

skihutten in Schladming
Een van de vele skihutten in Schladming

Daarnaast zouden we graag nog veel vaker dan twee keer de ‘4 mountain route’ beleven en genieten van de mooie vergezichten die dit prachtige gebied rijk is.

VOORDELIG FEEST IN DE SNEEUW

Ook komend seizoen wordt er weer een speciale LADIESWEEK georganiseerd en wel van 21 t/m 28 maart 2020. Tijdens de speciale LADIESWEEK ontvangt iedere 2e persoon, ongeacht man of vrouw, een gratis 6-daagse skipas en daarnaast worden er allerlei dingen georganiseerd.

De ladies tijdens de Ladies Week in Schladming.

DJ’s, live muziek en yogasessies op de piste en speciale verwen-arrangementen bij één van de vele wellnesscenters. Dus voor iedereen die voordelig wil skiën èn genieten in een fantastisch Oostenrijks gebied: Mis de LADIESWEEK van Schladming-Dachstein niet!

Hochwurzen, Schladming-Dachstein. Copyright: Peter Burgstaller

Lees hier alles over een wintersportvakantie in Schladming


(Visited 444 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer