Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ik ging snowboarden in Rusland

Een reisverhaal van Tessa Kramer

Omdat ik erg houd van wintersport, winter en avontuur schreef ik me in voor een winterreis. En niet zomaar een reis, maar eentje die net iets anders is dan het gemiddelde Oostenrijk/Frankrijk/Italië tripje, die ik overigens ook zeer kan waarderen. Ik schreef me in voor een reis naar Rusland! Niet meteen de eerste bestemming die in je op komt als we het over wintersport hebben. Hoewel Sotsji na de Olympische Spelen aardig wat bekendheid heeft gekregen. Echter ging mijn trip vanuit Sint Petersburg alleen maar naar het noorden, eindigend in Noorwegen. En daar zag ik met eigen ogen dat Rusland en Noorwegen op die plek met elkaar zijn verbonden.

Hoewel het hoofddoel van de trip niet wintersport was, was er de mogelijkheid om één dag te gaan snowboarden. Daar maakte ik natuurlijk graag gebruik van!

Snowboarden in Kirovsk

Helemaal in het Noordenwesten van Rusland ligt het skigebied Ski Resort Big Wood. Er is zo‘n 27 km piste en er zijn acht liften. Ongeveer de helft van de pisten zijn makkelijk, maar toch zijn er ook genoeg pistes voor de gevorderde wintersporter. Ik heb me hier in elk geval goed vermaakt. De pistes zijn erg breed en vanuit de bergen heb je een mooi uitzicht op de typische Sovjet flats beneden in het dorp.

Snowboarden in Rusland is weer eens wat anders, maar tegelijkertijd toch ook gewoon heel vertrouwd. De liften zijn gewoon prima en de pistes waren top. Er was een hutje onderaan de pistes om te lunchen wat op zich prima was met nog verrassend veel keus. Maar verwacht geen tientallen hutten zoals in Frankrijk of Oostenrijk. En voor de après-ski moet je natuurlijk helemaal niet in Rusland zijn.

Extra boardtijd met een magische zonsondergang

‘s Avonds waren de pistes gewoon verlicht, dus dat is extra boardtijd! Mis ook vooral het gouden uurtje op de berg niet, want het uitzicht met zonsondergang is geweldig!

Koud is het trouwens wel, zo kan het prima -15 zijn op de berg. Thermo en goede kleding zijn hier dus echt wel een must. Omdat Kirovsk al behoorlijk noordelijk is, kan je hier ook vaak het noorderlicht zien, helaas had ik zelf die mazzel niet.

Niet alleen kan je in dit gebied prima snowboarden, de volgende dag maakten we in hetzelfde gebied een prachtige sneeuwscootertocht en bezochten we een tentoonstelling met ijssculpturen.


Lees hier meer over wintersport op bijzondere bestemmingen 


(Visited 413 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer