Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ik mocht namens SnowRepublic op reis naar het onder de Nederlanders vrij onbekende Gitschberg Jochtal. Het gebied wordt vaak beschreven als de Geheimtip. Ik heb me niet lang af hoeven vragen waarom dit zo is. Werkelijk alles in dit gebied is fantastisch, het eten, de prijzen, het skiën, de ligging, de gastvrije locals. Ik heb ervan genoten en ik neem je mee naar dit mooie gebied in Zuid-Tirol.

Het skiën

Gitschberg Jochtal, oftewel Rio Pusteria, ligt op 100 kilometer onder Innsbruck in Zuid Tirol. Dit gedeelte van Zuid Tirol is tweetalig en dit verklaart ook waarom de meeste inwoners Duits als voertaal hebben. Het is het een ideale vliegbestemming. Zeker als je weet dat het dorpje Vals op maar 8 kilometer van de snelweg ligt. Vroeger waren het verschillende gebieden, in 2011 zijn Gitschberg en Jochtal door middel van een lift tussen Vals en Meransen samengevoegd. 

Verder, hoger en langer kan het niet in Italië!

Deze cabinelift heeft gelijk een primeur, de palen staan 500 meter van elkaar af en je hangt soms in je bakje op 100 meter van de grond. Verder, hoger en langer kan het niet in Italië! Het gebied bestaat nu uit 51 kilometer aan pistes waar iedereen zijn gang kan gaan. Ervaren skiërs kunnen hun kunsten vertonen op de moeilijkere pistes en beginners kunnen de kneepjes van het vak leren op de vlakke brede pistes. De daredevils kunnen hun trucjes laten zien in het snowpark in Jochtal. Mocht je nog niet genoeg hebben van het skiën dan moet je zeker even de dinsdag onthouden. Dan is er namelijk een piste open tot 23.00 ’s avonds!

Gitschberg Jochtal is aangesloten bij de Dolomiti Superski

Heb je niet genoeg aan de 51 kilometer piste? Geen probleem, Gitschberg Jochtal is aangesloten bij de Dolomiti Superski. Dit gebied vormt met zijn 12 skigebieden en 1200 piste kilometers het grootste gebied van Europa. En het handige is, de passen zijn te combineren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een drie daagse pas voor alleen Gitschberg Jochtal en dat combineren met een twee daagse Dolomiti Superski pas, ideaal toch!

Met deze kunstsneeuw kan 95% van de pistes bedekt worden

De sneeuw

Het gebied ligt op een hoogte van 1307 meter tot 2510 meter en is relatief sneeuwzeker. Maar als er niet genoeg sneeuw ligt bieden de 110 sneeuwkanonnen een uitkomst. Met deze kunstsneeuw kan 95% (!) van de pistes bedekt worden! Om dit te kunnen bewerkstelligen ligt er een enorme opslagplaats in Jochtal van 65.000 qm3. Aan sneeuw dus geen te kort. 

De uitzichten

Eén van de dingen waarom het gebied bekend staat zijn de uitzichten en daar is niets aan gelogen. De Oostenrijkse Zillertaler Alpen worden afgewisseld met de Italiaanse Dolomieten, vergeet dan ook niet hier af en toe even voor stil te staan en te genieten. Er is handig op ingespeeld want er zijn verschillende uitkijk punten waar je zelfs een 360 graden uitzicht hebt. 

Denk je nu, dit smaakt naar meer! Dat komt goed uit. Zeer binnenkort publiceer ik deel 2 van mijn reisverslag met onder andere de redenen waarom dit gebied nou één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Zuid Tirol is.


Lees hier meer wintersport reisverhalen


(Visited 297 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer