Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na twee jaar kon ik eindelijk weer gaan wintersporten! Heerlijk, met een snowboard onder je voeten van de berg af suizen. Ik deed het in Méribel en schreef daar dit reisverslag over. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij is er na al die jaren wintersport wel iets veranderd. Nog steeds vind ik snowboarden en skiën het einde, maar ook vind ik het steeds leuker om ook andere dingen te doen op en naast de piste.

En laat daar in Méribel nou alle gelegenheid voor zijn. Zo ging ik paragliden, paardrijden en sneeuwschoenwandelen. Het was alle drie fantastisch! Weten waarom? Lees dan maar snel verder. 

Whoooo here she comes!

I wish that I could fly: paragliden!

Je zo vrij als een vogel voelen, terwijl de skiërs, berghutten en bomen als kleine stipjes onder je bewegen? Dat is paragliden! Of parapente, zoals het in het Frans ook wel wordt genoemd. En ik ga vandaag de lucht in, wauw. Super spannend, maar ik heb er veel zin in.

We gaan naar het verzamelpunt en laten daar onze belangrijkste spullen achter. Toch vervelend als er iets uit je jaszak valt. Voor jezelf, maar misschien nog wel meer voor de mensen onder je… Alle paragliders vertrekken van hetzelfde punt een stukje verderop.

We doen een tandemsprong, waarbij de gids achter me stuurt en aanwijzingen geeft. Als alle touwtjes goed liggen stap ik in het harnas en gespt de gids me vast. Ik heb ooit eerder op schoenen geparaglide, maar dit keer ga ik op mijn snowboard. De instructie die ik krijg? ‘Hou je bord recht naar beneden in de glijrichting en go!’

We gaan! Al na een paar tientallen meters voel ik dat we los komen van de grond, en we vliegen. Door de thermiek gaan we al snel hoger en hoger. Daar komt snel verandering in wanneer we vlak over het terras van Le Folie Douce scheren. Onder luid applaus van de gasten vliegen we verder.

Een stukje verderop vliegen we over bomen en als we goed kijken zien we daar een hert lopen. Wat bijzonder! Even later mag ik zelf sturen. Wauw, dit is te gek! Paragliden leren schijnt overigens helemaal niet zo moeilijk te zijn. Na een cursus van een paar dagen kun je het al.

Zo vliegen we nog een tijdje door, tot de landingsplaats in zicht komt. We doen nog even een soort kurketrekker waarbij we kleine rondjes om onze as draaien voordat we veilig landen.

Hoe paragliden eruit ziet? Bekijk het filmpje hiernaast maar. En vergeet niet je geluid aan te zetten.

Ook paragliden? Kijk dan op de website voor info en prijzen!

Hoog boven de skiërs die ver beneden steeds kleiner worden

Paardrijden door de sneeuw

Ik ben een enorme paardengek en rij regelmatig paard. Bij gebrek aan sneeuw in Nederland staat een rit maken door een besneeuwd landschap al lang op mijn verlanglijstje. En in Méribel is het eindelijk zover! We vertrekken naar Le Ranch Nordique, een paardenstal direct aan de piste die we de dag ervoor vanaf de ski’s inderdaad al hebben gezien. Ik maak kennis met mijn paard voor vandaag: Praline!

Praline is net als de meeste paarden op de ranch een IJslander. Oorspronkelijk afkomstig uit IJsland en daardoor goed bestand tegen kou en sneeuw. Erg groot zijn deze paardjes niet, maar ze zijn vrij breed en sterk genoeg om een volwassene te kunnen dragen.

Echt te gek, rijden door de sneeuw!

Na het borstelen en opzadelen doen we een proefrondje in de buitenbak om aan elkaar te wennen, maar al snel gaan we op pad. Het eerste (en straks laatste) stukje is langs de piste. Skiërs kijken vreemd op dat ze hier ineens een groepje ruiters voorbij zien komen.

We maken een prachtige rit in stap, vanwege het flinke pak sneeuw dat er ligt. De omgeving is schitterend en het is op en top genieten. Oh ja, we komen ook langs de landingsplaats van het paragliden! De paarden vinden het wat raar, maar echt bang zijn ze niet. Ze zien het elke dag.

De ranch is trouwens ook een manege. Zowel kinderen uit de buurt als ook gasten kunnen hier ponyles krijgen. In de middag kun je hier ook meedoen aan skijøring, oftewel je op je ski’s laten voorttrekken door een paard! In de zomer kun je hier nog veel langere buitenritten maken, als de routes niet worden onderbroken door skipistes.

Voor meer informatie en boekingen: Le Ranch Nordique

Sneeuwschoenwandelen door de verse poeder

Een activiteit die wat minder adrenaline oproept (hoewel, dat blijkt niet helemaal waar te zijn, lees maar verder), maar waarbij je optimaal geniet van de omgeving is sneeuwschoenwandelen. We verzamelen bij Altiport aan de rand van Méribel, waar je prachtige wandelingen kunt maken door het bos. Je kunt hier trouwens ook goed langlaufen.

Bij Altiport is ook een vliegveldje, waar we al na de eerste meters wandelen achter komen. Ineens scheert er een propellervliegtuigje over ons hoofd! De gids leert ons de wandeltechniek door de sneeuw. Vooral door de diepe sneeuw naar beneden is best een uitdaging, aangezien we dat van haar rennend moeten doen. Toch die adrenaline!

Met sneeuwschoenen loop je zonder problemen over diepe sneeuw

We wandelen door het bos, over open stukken en door ongerepte sneeuw. Wat is het prachtig! Wil je zelf een sneeuw(schoen)wandeling gaan maken, dan kan dat makkelijk. De ‘rackets’ en stokken huur je gewoon bij de skiverhuur. Zonder gids is het wel aan te raden de paden te volgen, al kan een navigatie-app je helpen. Het is niet slim om helemaal zonder (technische of menselijke) hulpmiddelen het bos in te trekken. De bomen en sneeuw lijken overal op elkaar…

Na zo’n twee uur rustig wandelen zijn we weer terug bij het beginpunt. We drinken een lekkere cappuccino in de zon bij het restaurant Le Blanchot. Een fijne afsluiter van een heerlijke ochtend!

Voor meer informatie en boekingen van een gids: Méribel

Yup, that’s me! Foto: Carlo Cornelissen, Waanzinnige Wereld

Meer weten over Méribel

Enthousiast geworden? Lees dan mijn uitgebreide verslag over skiën en snowboarden in Méribel. Natuurlijk vind je ook veel informatie op de website van Méribel zelf. Daar lees je ook meer over het enorme skigebied Les 2 Vallées waar Méribel van in het hart ligt. Heel veel wintersportplezier gewenst!

Deze reis naar Méribel werd mede mogelijk gemaakt door Méribel Tourisme

Alle foto’s (tenzij anders vermeld): Pauline van der Waal

Optimaal genieten van de omgeving
(Visited 115 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer