advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


REISVERSLAG: Als Jozef en Maria op de Riederalp in de Aletsch Arena

Een reisverhaal van Hans Verweij | Fan van Aletsch Arena

Kristalblauwe luchten, dichte mist, knisperende verse sneeuw, adembenemende uitzichten.. Het was er allemaal tijdens onze sprookjesachtige trip naar de Zwitserse Aletsch Arena. In het jaar 2001 werd de omgeving van de Aletsch Arena toegevoegd aan de UNESCO Erfgoedlijst en na enkele dagen in dit prachtige gebied doorgebracht te hebben, verbaasd ons dit helemaal niets.

Aletsch Arena
Zo’n doorkijkje wil ik elke dag wel. Deze regio in Wallis is zo mooi en ongerept!

In de Aletsch Arena liggen meer dan honderd pistekilometers voor je klaar en het gebied omvat de dorpen Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp. De eerste twee zijn geheel autovrij en enkel bereikbaar via een speciale gondel. Tijdens ons verblijf waren wij te gast in het romantische Hotel Wallischer Spycher op de Riederalp. Alleen het bereiken van dit hotel was al een avontuur op zich.

DE REIS…

Vanuit Nederland vlogen wij naar Milaan om vanuit daar met een huurauto nog zo’n drie uur verder te rijden naar de Zwitserse plaats Mörel. Vanuit daar moesten we met onze koffers de speciale gondel pakken naar de Riederalp. Het leek zo simpel maar de uitvoering liep anders dan gepland. Omdat de huurauto door een ander voor ons was geboekt, kregen wij deze niet mee en daar stonden we dan, in Italië op het vliegveld van Milaan op zo’n 250 kilometer afstand van de Riederalp waar op ons werd gewacht..

THANK GOD THERE IS GOOGLE

Na wat speurwerk via google stippelden we de alternatieve manier van reizen uit en uiteindelijk werd het een ruim vijf uur durende reis met de trein, bus en taxi. Nèt op tijd voor de allerlaatste gondelvaart bereikten wij Mörel waar we in het inmiddels aardedonker met onze koffers de tocht naar boven maakten. Op de Riederalp aangekomen, was er niemand te bekennen.

We verbleven in het Walliser Spycher Hotel

Niemand die ons de weg naar het Wallischer Spycher Hotel kon wijzen en dus sjokten we met onze koffers in het donker als een soort Jozef en Maria door de sneeuw op zoek naar onze warme stal. Eenmaal gevonden, werden we warm onthaald door de hotelier. Hij was blij dat we er waren en wij waren nog blijer dan hij. Dat gevoel werd de volgende ochtend nóg sterker toen we de gordijnen openden en zagen in wat voor wit paradijsje we beland waren. Het was de lange, ook wel spannende reis meer dan waard geweest!

DE ALETSCH GLETSJER

De dagen daarna verkenden we vol overgave de schoonheid van de Aletsch Arena. We kwamen oog in oog te staan met de ijsstroom van de imposante Aletschgletsjer en de vele 4000 meter hoge bergen van Wallis, ook wel de ‘vierduizenden’ genoemd.

Aletsch Arena
Vol zicht op de Aletsch Gletsjer vanaf zwarte piste zeventig

We maakten tochten door dichte mist en skieden in de stralende zon onder kristalblauwe heldere luchten. Met een schat aan nieuwe ervaringen in een voor ons totaal nieuw skigebied vertrokken we weer met de gondel, trein en bus naar de luchthaven in Milaan. De terugreis leek ineens een stuk korter!

De Aletsch Arena wist ons van het begin tot het eind te betoveren en staat sinds deze kennismaking dan ook hoog op onze favorietenlijst. Ben jij er al eens geweest?

VIDEOVERSLAG ALETSCH ARENA


Lees hier alle informatie over Aletsch Arena


 

advertentie