Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op wintersport? Check de zorg- en reisverzekering!

Door de Snowrepublic redactie, 19 maart 2021

Vanwege het coronavirus blijven de pistes in veel skigebieden dit seizoen gesloten. Waarschijnlijk gaan we niet eerder dan in het begin van het nieuwe wintersportseizoen weer skiën en snowboarden. En dat zal dan misschien zijn met nog meer passie en enthousiasme. Ga je weer op wintersport, dan is het belangrijk om de polisvoorwaarden van jouw zorg- en reisverzekering te checken. Zo voorkom je vervelende verrassingen en ben je goed voorbereid als er onverhoopt toch iets onverwachts plaatsvindt. 

Wat dekt de basisverzekering?

Een skiongeluk kan je zomaar eens een paar duizend euro kosten. Daarom is het zo belangrijk dat je goed verzekerd bent. Vanuit de basisverzekering heb je recht op een vergoeding voor spoedeisende medische kosten tot aan het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Je betaalt wel een eigen risico. In populaire wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, zijn de zorgkosten een stuk hoger dan in Nederland. Zeker in de zogenaamde privéklinieken.

wat kost een skilift

Dat betekent dat je het verschil tussen deze kosten zelf moet betalen. Je kunt je hiervoor wel aanvullend verzekeren via een reisverzekering of een aanvullende zorgverzekering. Neem altijd je Europese (EHIC) zorgverzekeringspas en je Europees Medisch Paspoort mee.

Ook is het verstandig om de contactgegevens van de hulpdiensten en alarmcentrales van jouw verzekeraar in je telefoon te zetten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er vanuit de basisverzekering geen vergoeding is voor repatriëring of een gipsvlucht. Repatriëring betekent de terugkeer naar Nederland met een ambulance of vliegtuig.

Houd het reisadvies in de gaten

Het is heel belangrijk om het reisadvies te checken van het land waar je graag naartoe wilt. Is het reisadvies rood of oranje door het coronavirus? Dan is het niet verstandig om naar dat land af te reizen. Als je toch op vakantie gaat, dan worden de kosten die met het coronavirus te maken hebben niet vergoed door je reisverzekering. Denk hierbij aan extra reis- of verblijfkosten omdat je het coronavirus hebt opgelopen of door een ongeluk op de skipiste.

Zweeds Lapland. Foto: Edwin Hagenouw

Je hebt wel recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering (tot het in Nederland geldende tarief), maar niet vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bij een geel reisadvies blijf je wel verzekerd via je aanvullende zorg- en reisverzekering. Het is ook verstandig om altijd even te controleren wat de coronamaatregelen zijn op jouw wintersportbestemming.

Wintersportdekking

Het is verstandig om, als je op wintersport gaat, een extra dekking af te sluiten voor wintersport. Dit is mogelijk bij de meeste reisverzekeringen. Met deze dekking ben je verzekerd voor: medische kosten die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed, kosten voor opsporing en redding met een helikopter, vervangende vlucht naar Nederland en kosten voor extra hotelovernachtingen.

Laax
Poeder! Foto Aimee

Je wintersportuitrusting, zoals ski’s en wintersportkleding, kun je apart meeverzekeren met de aanvullende dekking bagage. Ga je buiten de gemarkeerde pistes skiën zonder skileraar of gids? Dan ben je niet verzekerd voor de schade die je oploopt.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer