Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

REISTIPS | Goed voorbereid met de auto op wintersport

Door Edwin Hagenouw

Ieder jaar vertrekken er duizenden Nederlanders richting hun wintersportbestemming. Door de huidige coronacrisis, is skiën dit seizoen anders dan normaal. Daarom is het extra belangrijk om goed voorbereid op skivakantie te gaan. Hieronder een aantal adviezen die we je graag meegeven.



 

Check de coronamaatregelen

Het coronavirus houdt ons nog steeds allemaal in de greep. Veel skigebieden hebben daarom speciale coronamaatregelen getroffen. In Oostenrijk geldt bijvoorbeeld een quarantaineverplichtingvan vijf dagen na binnenkomst. Het is verstandig om voordat je op skivakantie gaat te controleren welke maatregelen er op jouw vakantiebestemming worden getroffen.

Geen après-ski in seizen 2020/2021. Foto: Edwin Hagenouw

Zo is het in meerdere skigebieden verplicht om een FFP2-gezichtsmasker te dragen, bijvoorbeeld bij de kassa’s van de skiliften en in alle liftstations. Daarnaast is er geen normale après-ski zoals je gewend bent, maar mag je met maximaal zes personen aan een tafel zitten.

Auto controleren voor vertrek

Om de kans op pech te verkleinen is het verstandig om de auto te controleren voor vertrek. Zo is raadzaam om te checken of de uitrusting van je auto in orde is. Een van de belangrijkste zaken die je zeker moet controleren zijn de vloeistoffen. Het gaat dan in ieder geval om de volgende vloeistoffen: motorolie, koelvloeistof, remvloeistof, ruitenwisservloeistof en aircovloeistof.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je in verschillende landen in Europa verplichte accessoires in je auto moet hebben. Zo is het in alle wintersportlanden verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen.

In Duitsland en Oostenrijk ben je verplicht om een verbanddoos mee te nemen in de auto. Ga je naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en/of Duitsland? Vergeet dat ook niet om een veiligheidshesje mee te nemen!

Controleer de autoverzekering

Het is raadzaam om voor vertrek de polisvoorwaarden van de autoverzekering te controleren. Het is goed om te weten dat een WA-verzekering alleen schade dekt die je veroorzaakt bij anderen. Wil je dat schade aan jouw eigen voertuig ook vergoed wordt? Dan moet je een WA+ of een allriskverzekering afsluiten. Het is sowieso handig om de groene kaart mee te nemen.

Deze kaart is namelijk een internationaal verzekerbewijs. Daarnaast is het ook verstandig om de autoverzekering uit te breiden met pechhulp óf om een andere, goedkope autoverzekering af te sluiten met deze module. Afhankelijk van de gekozen dekkingsvariant ben je dan verzekerd voor vervangend vervoer, het wegslepen van de auto of de vergoeding voor extra verblijfskosten.

Winterbanden en sneeuwkettingen

In Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk is het verplicht om op winterbanden te rijden. Doe je dit niet, dan riskeer je een hoge boete. In Oostenrijk kan deze boete zelfs oplopen tot 5000 euro! Raak je zonder winterbanden betrokken bij een ongeluk? Dan kan het zomaar zijn dat de verzekeraar de schade niet vergoedt.

Je bent alleen verzekerd als je auto voldoet aan de wettelijke voorschriften. Bovendien wordt het ook aangeraden om altijd een setje sneeuwkettingen in de auto mee te nemen. Deze kettingen zorgen voor meer grip en veiligheid in de sneeuw.


DOE OOK EENS MEE MET ONZE WIN-ACTIES


(Visited 119 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer