Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers in spotlights: Thiery Thielemans

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Thiery en familie op wintersport.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf seizoen 2018/2019 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Thiery Thielemans, een gepassioneerd wintersporter en schrijver en sinds 2013 actief voor Snowrepublic.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Schrijver, partner, mama, food-ondernemer, snowreporter/reisschrijver.. dat ben ik! Naast het drukke foodtruckersbestaan liggen mijn passies bij mijn levendige gezin, lezen, kokkerellen, snorkelen en wintersporten.

Hoe lang schrijf je al voor Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik ben in 2013 begonnen met schrijven voor Snowrepublic. In de afgelopen jaren heb ik diverse mooie persreizen mogen maken naar Zwitserland, Frankrijk, Italië en Tsjechië.

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

Deze vraag sla ik maar over… Het interview zou dan beter als boek kunnen worden uitgebracht. Hoewel… mocht je echt benieuwd zijn naar alle details, dan raad ik de lezers graag mijn boek Hotel Mama aan. Het boek is voor € 15,- inclusief verzendkosten bij mij te bestellen via info@lekkerhotelmama.nl. Uiteraard ontvang je dan een door mij gesigneerd exemplaar!

Van welke reis heb je het meest genoten en waarom?

Mijn persreis naar Club Med was voor mij persoonlijk erg speciaal omdat ik al als klein meisje droomde van een verblijf bij Club Med. De afgelopen jaren heb ik een aantal keer actief deelgenomen aan de Ski Color in Les Gets, een ware belevenis!

Ski Color in Les Gets, Frankrijk.

Ook heb ik in 2018 voor Snowrepublic in goed gezelschap een prachtige persreis mogen maken naar de Aletsch Arena in Zwitserland. Wat verder terug in de tijd heb ik hele mooie herinneringen aan de vele wintersportvakanties met mijn ouders en de eerste keer dat wij met onze drie dochters gingen skiën in Tsjechië.

Wat zijn de top 3 wintersport-bestemmingen op de je bucketlist?

  1. Skiën in Noorwegen of Finland, met huskytocht en het zien van het Noorderlicht lijkt me geweldig
  2. Skiën in Griekenland of Turkije. Griekenland omdat wij daar zelf een jaar op een toeristisch eiland hebben gewoond en Turkije omdat dat land mijn hart reeds járen geleden stal
  3. Skiën in Canada; omdat ik heel graag de beroemde ‘champagne powder’ eens zou willen ervaren!

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Tijdens mijn reizen gaat er altijd een notitieblok mee om te kunnen schrijven. Enerzijds noteer ik dan met steekwoorden mijn belevenissen om er later een mooi verhaal van te kunnen maken en anderzijds gebruik ik het om creatieve gedachten van me af te kunnen schrijven tijdens een reis.

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Eind januari ga ik, met vier andere reporters op persreis naar La Toussuire in Frankrijk en eind maart mag ik samen met onze oudste dochter de Ladies Week in het Oostenrijkse Schladming gaan beleven.

Waar kunnen we je vinden, online?

Website: www.lekkerhotelmama.nl
Facebook: @LekkerHotelMama en @deOctoBus

Meer interviews

Lees hier ook de interviews met onze reporters Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs, Hans, Marloes, Bastiaan en Tammy.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer