Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers in spotlights: Thiery Thielemans

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Thiery en familie op wintersport.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf seizoen 2018/2019 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Thiery Thielemans, een gepassioneerd wintersporter en schrijver en sinds 2013 actief voor Snowrepublic.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Schrijver, partner, mama, food-ondernemer, snowreporter/reisschrijver.. dat ben ik! Naast het drukke foodtruckersbestaan liggen mijn passies bij mijn levendige gezin, lezen, kokkerellen, snorkelen en wintersporten.

Hoe lang schrijf je al voor Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik ben in 2013 begonnen met schrijven voor Snowrepublic. In de afgelopen jaren heb ik diverse mooie persreizen mogen maken naar Zwitserland, Frankrijk, Italië en Tsjechië.

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

Deze vraag sla ik maar over… Het interview zou dan beter als boek kunnen worden uitgebracht. Hoewel… mocht je echt benieuwd zijn naar alle details, dan raad ik de lezers graag mijn boek Hotel Mama aan. Het boek is voor € 15,- inclusief verzendkosten bij mij te bestellen via info@lekkerhotelmama.nl. Uiteraard ontvang je dan een door mij gesigneerd exemplaar!

Van welke reis heb je het meest genoten en waarom?

Mijn persreis naar Club Med was voor mij persoonlijk erg speciaal omdat ik al als klein meisje droomde van een verblijf bij Club Med. De afgelopen jaren heb ik een aantal keer actief deelgenomen aan de Ski Color in Les Gets, een ware belevenis!

Ski Color in Les Gets, Frankrijk.

Ook heb ik in 2018 voor Snowrepublic in goed gezelschap een prachtige persreis mogen maken naar de Aletsch Arena in Zwitserland. Wat verder terug in de tijd heb ik hele mooie herinneringen aan de vele wintersportvakanties met mijn ouders en de eerste keer dat wij met onze drie dochters gingen skiën in Tsjechië.

Wat zijn de top 3 wintersport-bestemmingen op de je bucketlist?

  1. Skiën in Noorwegen of Finland, met huskytocht en het zien van het Noorderlicht lijkt me geweldig
  2. Skiën in Griekenland of Turkije. Griekenland omdat wij daar zelf een jaar op een toeristisch eiland hebben gewoond en Turkije omdat dat land mijn hart reeds járen geleden stal
  3. Skiën in Canada; omdat ik heel graag de beroemde ‘champagne powder’ eens zou willen ervaren!

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Tijdens mijn reizen gaat er altijd een notitieblok mee om te kunnen schrijven. Enerzijds noteer ik dan met steekwoorden mijn belevenissen om er later een mooi verhaal van te kunnen maken en anderzijds gebruik ik het om creatieve gedachten van me af te kunnen schrijven tijdens een reis.

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Eind januari ga ik, met vier andere reporters op persreis naar La Toussuire in Frankrijk en eind maart mag ik samen met onze oudste dochter de Ladies Week in het Oostenrijkse Schladming gaan beleven.

Waar kunnen we je vinden, online?

Website: www.lekkerhotelmama.nl
Facebook: @LekkerHotelMama en @deOctoBus

Meer interviews

Lees hier ook de interviews met onze reporters Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs, Hans, Marloes, Bastiaan en Tammy.

(Visited 320 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer