Interview met Maaike de Vries

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Maaike de Vries, een buitengewoon sportieve vrouw, met een passie voor duursporten, de bergen en haar gezin. Sinds 2012 is Maaike actief voor onze online magazines.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Samen met mijn man Peter, kinderen Beau en Kate en kat Poes woon ik in het Brabantse Oosterhout. Hier ga ik graag het bos in om te gaan hardlopen en de stad in om gezellig een hapje te eten en een borreltje te doen.

Maaike de Vries bij een zonsopkomst in Livigno.

Hoe lang schrijf je al voor Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik schrijf al sinds 2012 voor Snowrepublic en vanaf de kick-off van Mountainreporters voor deze site. Ik vind het heerlijk om leuke reizen te maken en mijn ervaringen hierover te delen. Ook het delen van nieuwtjes en actualiteiten vind ik erg leuk.

Geweldig uitzicht in vanaf de Trass in Zell am See.

Ik heb een hoop leuke reizen mogen maken en ben hierdoor op plekken gekomen en heb activiteiten gedaan die ik anders vast nooit gedaan had.

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Een aantal jaar geleden mocht ik ijsklimmen in het Oostenrijkse Pitztal. Dat vond ik héél leuk om te doen. Een heerlijke combinatie van actief bezig zijn en iets nieuws leren in een prachtige omgeving.

Maaike aan het ijsklimmen in Pitztal. 

In Livigno stonden we voor dag en douw op, om om half zes de gondel naar boven te pakken en te skiën bij zonsopkomst. Prachtig was dat.

Zonsopkomst in Livigno.

En in 2018 kon ik paragliden van mijn bucketlist afstrepen. Dat wilde ik zo graag eens doen en afgelopen januari stond dit op het programma tijdens mijn reis naar het Franse Le Grand Bornand.

Paragliden in Le Grand Bornand.

Daarnaast blijf ik het bijzonder leuk vinden hoe gezellig de persreizen altijd zijn. Regelmatig reis je met mensen die je nog niet kent, maar binnen no-time hebben we het altijd gezellig met elkaar.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Vanzelfsprekend maak ik tijdens mijn reizen enorm veel foto’s en is het dus lastig kiezen uit die hele berg digitale afbeeldingen. Ik heb daarom gekozen voor foto’s van diverse bestemmingen. Deze zie je verspreid in dit interview terugkomen. De mooiste en meest gave is misschien deze foto, omdat daarvan het enorme plezier van reizen van het beeld knalt.

Paragliden in Le Grand Bornand. Foto: Maaike de Vries

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

Tja.. eigenlijk heb ik niet echt bestemmingen op mijn bucketlist staan. Ik geniet altijd zo van nieuwe gebieden.Iedere bestemming heeft iets moois, iets verrassends en iets betoverends. Maar, waar ik wel echt graag eens heen zou gaan is Noorwegen. Het fjordengebied en de natuur daar lijken me prachtig! Als ik jouw verhalen over Noorwegen lees, Edwin, en jouw foto’s bekijk krijg ik gelijk zin om naar het hoge noorden van Europa te gaan!

Maar, waar ik wel echt graag eens heen zou gaan is Noorwegen. Het fjordengebied en de natuur daar lijken me prachtig!

En als ik het toch over Scandinavië heb, staat Finland ook hoog op mijn lijst. Skiën in de witte natuur, een huskytocht over de eindeloze vlakten en sneeuwschoenwandelen. Dat moet geweldig zijn!

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Mijn telefoon met lader, Gopro en camera. Daarnaast kan ik niet zonder losse colletjes op wintersport en heb ik altijd mini-marsjes in mijn jaszak zitten. Als we met de auto gaan leg ik nog steeds wat waxinelichtjes en een aansteker in het dashboardkastje. Voor het geval dat. Één waxinelichtje kan je auto al vorstvrij houden, wist je dat?

Waar kunnen we je online vinden?

  1. Snowrepublic: Maaike de Vries
  2. Mountainreporters: Maaike de Vries
  3. Instagram: Maaikes83
  4. Linkedin: linkedin.com/in/maaikesomers

Bedankt Maaike, voor dit leuke vraaggesprek en je openhartigheid. Dit is een van de eerste interviews in een lange serie interviews met onze reporters. Ik wens je nog veel mooie en inspirerende reizen toe als reporter van Snowrepublic en Mountainreporters. 

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer