Reisschrijver in de spotlights: Hans Verweij

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Hans Verweij, een gepassioneerd reiziger, culinair ondernemer en al sinds 2013 actief voor Snowrepublic.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Avontuur, dat is de rode draad in mijn leven. Met een hotelschool achtergrond en zes jaar bij de Koninklijke Marine begon het allemaal. Het reiszaadje zal daar wel geplant zijn. Tegenwoordig als zelfstandig food- ondernemer maar ook met het gezin naar Griekenland om een resort op te zetten of naar Zwitserland om een wintersport Hotel vlot te trekken.

Hoe lang schrijf je al voor Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik schrijf voor snowrepublic sinds 2013 en heb veel Franse wintersportgebieden bezocht de afgelopen jaren. De jaarlijks terugkerende Ski Color in Les Gets draag ik een warm hart toe.  Het reviewen van Hotels en restaurants vind ik erg leuk in combinatie met het onderzoeken van de mogelijkheden van een ski gebied.

Hans Verweij
Ski Color in Les Gets. Foto: Hans Verweij

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Vliegen met een helikopter door de bergen blijf ik een fascinerend fenomeen vinden, dit heb ik in Les Deux Alpes mogen doen om de gletsjer te bekijken. Maar ook toer- en off-piste skiën blijven bijzondere ervaringen.

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

Mijn grootste tegenslagen vind ik het verlies van mijn vader op te jonge leeftijd en als ondernemer heb ik jaren geleden een faillissement doorgemaakt. Dat is een zware en moeilijke periode geweest. Het stempeltje wat je in Nederland dan opgeplakt krijgt en de gevolgen daarvan zijn best heftig. Toch heb ik van die periodes veel geleerd, zowel zakelijk als persoonlijk. Als je dat weet te gebruiken in de rest van je leven is het zwaar maar ook zinvol geweest.

Van welke bestemming heb je het meest genoten en waarom?

Dit is eigenlijk een onmogelijke vraag. Ik kan wel zeggen dat ik het eiland Bali heel erg in mijn hart gesloten heb. Ik sluit niet uit dat ik daar ‘later’  nog veel tijd ga doorbrengen. Reizen en vreemde bestemmingen vind ik voeding voor de geest en het relativeert mijn westerse achtergrond van altijd maar doorgaan, presteren en haasten.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

Ik wil heel graag nog eens skiën in Noord Amerika, verder heb ik ik mijn tijd bij de Koninklijke Marine het noorderlicht al mogen ervaren. Het ook echt vastleggen en als doel stellen is ook nog een wens. Ook een bezoek aan Nieuw Zeeland staat hoog op het verlanglijstje.

Lees hier ook de interviews met Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs en Tammy.

(Visited 172 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer