Reisschrijver in de spotlights: Hans Verweij

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Hans Verweij, een gepassioneerd reiziger, culinair ondernemer en al sinds 2013 actief voor Snowrepublic.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Avontuur, dat is de rode draad in mijn leven. Met een hotelschool achtergrond en zes jaar bij de Koninklijke Marine begon het allemaal. Het reiszaadje zal daar wel geplant zijn. Tegenwoordig als zelfstandig food- ondernemer maar ook met het gezin naar Griekenland om een resort op te zetten of naar Zwitserland om een wintersport Hotel vlot te trekken.

Hoe lang schrijf je al voor Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik schrijf voor snowrepublic sinds 2013 en heb veel Franse wintersportgebieden bezocht de afgelopen jaren. De jaarlijks terugkerende Ski Color in Les Gets draag ik een warm hart toe.  Het reviewen van Hotels en restaurants vind ik erg leuk in combinatie met het onderzoeken van de mogelijkheden van een ski gebied.

Hans Verweij
Ski Color in Les Gets. Foto: Hans Verweij

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Vliegen met een helikopter door de bergen blijf ik een fascinerend fenomeen vinden, dit heb ik in Les Deux Alpes mogen doen om de gletsjer te bekijken. Maar ook toer- en off-piste skiën blijven bijzondere ervaringen.

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

Mijn grootste tegenslagen vind ik het verlies van mijn vader op te jonge leeftijd en als ondernemer heb ik jaren geleden een faillissement doorgemaakt. Dat is een zware en moeilijke periode geweest. Het stempeltje wat je in Nederland dan opgeplakt krijgt en de gevolgen daarvan zijn best heftig. Toch heb ik van die periodes veel geleerd, zowel zakelijk als persoonlijk. Als je dat weet te gebruiken in de rest van je leven is het zwaar maar ook zinvol geweest.

Van welke bestemming heb je het meest genoten en waarom?

Dit is eigenlijk een onmogelijke vraag. Ik kan wel zeggen dat ik het eiland Bali heel erg in mijn hart gesloten heb. Ik sluit niet uit dat ik daar ‘later’  nog veel tijd ga doorbrengen. Reizen en vreemde bestemmingen vind ik voeding voor de geest en het relativeert mijn westerse achtergrond van altijd maar doorgaan, presteren en haasten.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

Ik wil heel graag nog eens skiën in Noord Amerika, verder heb ik ik mijn tijd bij de Koninklijke Marine het noorderlicht al mogen ervaren. Het ook echt vastleggen en als doel stellen is ook nog een wens. Ook een bezoek aan Nieuw Zeeland staat hoog op het verlanglijstje.

Lees hier ook de interviews met Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs en Tammy.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer