Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Komende dagen valt regelmatig sneeuw in de wintersportgebieden in de Alpen. In de Franse Alpen en de noordelijke gebieden van Oostenrijk valt meer dan in de zuid(oost)elijke regio’s. In de lagere dalen van bijvoorbeeld Oostenrijk kan soms regen of natte sneeuw vallen. Op weg van of naar de Alpen moet zaterdag rekening worden gehouden met fikse regenval en drukte.
Zowel in heel Duitsland als in Noordoost-Frankrijk en België zal het onderweg flink regenen. In de Duitse middelgebergten en in de Ardennen valt alle neerslag ook gewoon als regen bij temperaturen rond een graad of 9. Iedereen die zaterdag naar de Alpen rijdt, of juist naar huis, moet rekening houden met drukte op de weg.

Alpen veel sneeuw, af en toe goed wintersportweer

Wintersporters die nu in de Alpen zijn hebben meer dan genoeg sneeuw. Het is wel zoeken naar goede momenten om van de sneeuw te genieten. In populaire Oostenrijkse skigebieden als skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang en skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé) valt vandaag flink wat sneeuw.

Regelmatig sneeuw
Verse sneeuw in Oostenrijk
Morgen is het zonnig en kan volop worden genoten. In de populaire Franse skigebieden Les Trois Vallées (Val Thorens, Courchevel) en Paradiski (La Plagne) is juist vanmiddag ruimte voor de zon en valt morgenmiddag en -avond weer flink wat sneeuw.

Na morgen zachter en aanhoudend wisselvallig

Ook komend weekend en volgende week valt regelmatig neerslag en is er slechts af en toe een zonnig dagdeel. Het wordt wel een stuk zachter met zaterdag in de lagere skigebieden in Oostenrijk ook regen. Op Oudjaarsdag is het op veel plaatsen zonnig. Met een zuidelijke wind is het dan zacht met overdag tot op grote hoogte dooi. In bijvoorbeeld La Plagne en Flachau wordt het circa 5 graden. Op Nieuwjaarsdag valt opnieuw sneeuw van Frankrijk tot Oostenrijk. De dagen daarna blijft het wisselvallig met soms in de lagere gebieden ook neerslag in de vorm van regen.
 
regelmatig sneeuw
Strak blauwe luchten.. gaan we die nog zien de komende week?

Tot zaterdag kan je nog prima skiën in Winterberg

Ondanks dooi de afgelopen dagen zijn veel pistes in Winterberg (Sauerland) nog open en ligt er 5-30 cm sneeuw op. Vandaag en morgen is het tijdelijk wat kouder en kan verse sneeuw vallen. In het weekend gaat het flink dooien en valt behoorlijk wat regen. De pistes zullen snel slechter worden.

In de Ardennen sneeuwt het op dit moment. In de hoogste delen vormt vanochtend een sneeuwdek tot 10 centimeter dik

In de Ardennen sneeuwt het op dit moment. In de hoogste delen vormt vanochtend een sneeuwdek tot 10 centimeter dik. Na morgen wordt het zeer zacht en zal flinke regenval alle sneeuw snel laten verdwijnen.

Bron: weeronline.nl


Lees hier alles over weer en sneeuw in de bergen, over winterbanden en hoe monteer ik snel en eenvoudig sneeuwkettingen


(Visited 618 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer