advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Reddingshelikopters Vorarlberg vlogen meer dan ooit

Door: Saskia Smulders

De reddingshelikopters in Vorarlberg heeft in 2018 meer dan ooit gevlogen. Het ging om een stijging van 14% ten opzichte van 2017. Daarnaast viel op dat er steeds meer gevlogen moet worden om wintersporters te redden die zich buiten de piste bevinden. 

Lange sneeuwrijke winter

De Christophorus 8 en Gallus 1, zoals de twee reddingshelikopters heten, stegen meer dan 1.400 keer op. Als oorzaak voor de stijging werd de lange, sneeuwrijke winter genoemd. Maar ook in de zomer wordt er steeds meer gevlogen. Toen werden er 848 vluchten uitgevoerd door beide helikopters.

Gecompliceerde breuken

Opvallend is dat er dus steeds meer skiërs moeten worden gered die zich buiten de piste bevinden. Vooral veel toerskiërs waren het slachtoffer. Daarnaast is opvallend dat er steeds meer gecompliceerde breuken ontstaan. Dat is dan weer te wijten aan de steeds hogere snelheid van de wintersporters en het steeds betere materiaal. 

Bron: orf.at

Hoofdfoto: vn.at

advertentie