Noorwegen ervaart momenteel recordhoeveelheden sneeuw en skigebieden melden fantastische skiomstandigheden voor zowel alpineskiën, langlaufen en tal van andere winteractiviteiten. De skigebieden zien een aantal bezoekers uit Europa dat terug is naar pre-pandemie jaren. Veel resorts noteren zelfs hogere aantallen.

In de winter verandert een groot deel van Noorwegen in een sprookjesachtig landschap bedekt met witte sneeuw. Als de machtige bergen en dalen van Noorwegen bedekt zijn met sneeuw, zit er maar één ding op: je schoenen verwisselen voor skischoenen.

“Dit is de beste sneeuwwinter sinds lange tijd. De omstandigheden zijn magisch en de poedermeldingen komen elke dag binnen van de bestemmingen”, zegt een enthousiaste CEO van Norwegian Skiing, Camilla Sylling Clausen. “We hebben net een fantastische kerst- en nieuwjaarsweek achter de rug waarin verschillende skigebieden een recordaantal bezoekers en optimale omstandigheden hebben gemeld. De sneeuw blijft zich ophopen en we zien een grote toename van internationale skibezoekers die deze winter naar het noorden willen reizen” zegt Sylling Clausen.Sprookjesachtig landschap

Ga alpineskiën en voel je zo vrij als een vogel wanneer je de hellingen op gaat. De beste Noorse skigebieden staan bekend om hun combinatie van gezinsvriendelijke pistes en spannende afdalingen die geschikt zijn voor meer gevorderde skiërs, evenals hun geweldige omstandigheden en lange seizoenen.

Als het tijd is om te vertragen en van het landschap te genieten, is langlaufen perfect. In Noorwegen slingeren kilometerslange geprepareerde paden zich een weg tussen met sneeuw bedekte bomen en over uitgestrekte bergplateaus.

Voor Noren draait skiën om plezier hebben en genieten van het moment. Veel populaire skibestemmingen bieden zowel langlaufen als alpineskiën, maar ook leuke dingen om te doen zonder ski’s als je het anders wilt doen.

Een tocht met de hondenslee door bevroren landschappen. Foto: Edwin Hagenouw
Paardrijden in de sneeuw. Foto: Edwin Hagenouw

Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid dat je krijgt als je op ski’s van een steile helling afdaalt. Maar maak je geen zorgen als je de kunst van het skiën nog niet onder de knie hebt, of als je je een beetje roestig voelt, in alle grote resorts vind je bekwame skileraren en pistes voor beginners. Vind je favoriete plek om te skiën in de beste skigebieden van Noorwegen of neem je gezin mee naar een van de vele kindvriendelijke skibestemmingen van het land. Je vindt de laatste updates over sneeuwcondities op fnugg.no.

Vanaf Groningen sta je binnen vier uur op de piste

Wist je dat het een super goed idee is om vanaf Groningen Airport Eelde te vliegen? Bij dit kleine en overzichtelijke vliegveld moet je zorgen dat je uiterlijk drie kwartier voor vertrek bent ingecheckt, wat veel tijdwinst oplevert. Voor veel plekken in Nederland is Groningen dan ook een heel aantrekkelijk alternatief voor Schiphol.

BBI Travel, de reisspecialist voor Scandinavië en meer

BBI Travel is een familiebedrijf en één van Nederlands oudste reisorganisaties. BBI is gespecialiseerd in reizen naar Ierland, IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Canada. Op de website lees je alles over wintersport in Noorwegen en Zweden, maar ook Finland.

Bekijk de wintersportreizen naar Noorwegen en Zweden op de website van BBI Travel