Hoera, we kunnen weer met de trein!

Door: Pauline van der Waal

In het nieuwe jaar kun je op maandag en donderdag vanaf Brussel rechtstreeks met de trein naar München, Wenen en Innsbruck. Op zondag en woensdag kun je weer met dezelfde rechtstreekse verbinding terug.
Enne… dit is pas de helft van het goede nieuws, want eerder lieten we al weten dat ook de nachttrein van Amsterdam naar Oostenrijk weer in ere wordt hersteld. Daar moet je nog wat geduld voor hebben, dus we focussen ons eerst op onze zuiderburen.

Reis lekker relaxt door de nacht

Met de Nightjet van de Oostenrijkse Spoorwegen ÖBB vertrek je rond zes uur ’s avonds vanuit Brussel-Noord en je bent dan om negen uur de volgende ochtend op de eindbestemming. Andersom vertrek je rond half negen uit Oostenrijk en ben je de volgende dag om elf uur weer in Brussel.
De eerste trein vertrekt op zondag 19 januari vanaf Oostenrijk naar België. Doordat je ’s nachts reist duurt de reis voor je gevoel een stuk korter en kun je bovendien lekker op tijd aan je dag beginnen. Als je het een beetje handig uitkient, kun je zelfs een paar uurtjes later al op de latten staan!

Reis vanaf € 29,- enkele reis

In de trein zijn er drie- vier- en zespersoonscoupés, al kun je de gehele coupé ook afkopen als je met een kleiner gezelschap reist. Het goedkoopst zijn zitplaatsen vanaf € 29,-, waarbij het het voordeligst uitpakt als je verder van tevoren boekt. Hoe korter je voor vertrek boekt, hoe hoger de prijzen. Je kunt je ticket boeken op www.nightjet.comwww.oebb.at of www.bahn.de.
Echter, hoewel in persberichten staat aangegeven dat dat mogelijk moet zijn vanaf 12 november, lukt het me op dit moment nog via geen van deze sites om een online boeking te maken. Wel kun je telefonisch reserveren, en ook de website van nsinternational.nl meldt dat er vooralsnog telefonisch contact opgenomen dient te worden met het service center. Ben je echt haantje de voorste, bel dan even met 030-2300023 of hou de websites in de gaten.

Voordelen van reizen met de trein

Wanneer je de trein pakt reis je op een ontspannen manier naar je bestemming. Je hebt geen last van files en je zit of ligt een stuk comfortabeler. Je stapt in, zoekt je plekje, geniet van een drankje en je vakantie is begonnen. Bovendien is de reis maar liefst 31 keer milieuvriendelijker dan het vliegtuig.

En, ga jij dit seizoen weer met de trein? Je kunt trouwens gedurende het wintersportseizoen één keer per week rechtstreeks met de Alpen Express naar Oostenrijk.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer