Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoera, we kunnen weer met de trein!

Door: Pauline van der Waal

In het nieuwe jaar kun je op maandag en donderdag vanaf Brussel rechtstreeks met de trein naar München, Wenen en Innsbruck. Op zondag en woensdag kun je weer met dezelfde rechtstreekse verbinding terug.
Enne… dit is pas de helft van het goede nieuws, want eerder lieten we al weten dat ook de nachttrein van Amsterdam naar Oostenrijk weer in ere wordt hersteld. Daar moet je nog wat geduld voor hebben, dus we focussen ons eerst op onze zuiderburen. 

Reis lekker relaxt door de nacht

Met de Nightjet van de Oostenrijkse Spoorwegen ÖBB vertrek je rond zes uur ’s avonds vanuit Brussel-Noord en je bent dan om negen uur de volgende ochtend op de eindbestemming. Andersom vertrek je rond half negen uit Oostenrijk en ben je de volgende dag om elf uur weer in Brussel.
De eerste trein vertrekt op zondag 19 januari vanaf Oostenrijk naar België. Doordat je ’s nachts reist duurt de reis voor je gevoel een stuk korter en kun je bovendien lekker op tijd aan je dag beginnen. Als je het een beetje handig uitkient, kun je zelfs een paar uurtjes later al op de latten staan!

Reis vanaf € 29,- enkele reis

In de trein zijn er drie- vier- en zespersoonscoupés, al kun je de gehele coupé ook afkopen als je met een kleiner gezelschap reist. Het goedkoopst zijn zitplaatsen vanaf € 29,-, waarbij het het voordeligst uitpakt als je verder van tevoren boekt. Hoe korter je voor vertrek boekt, hoe hoger de prijzen. Je kunt je ticket boeken op www.nightjet.comwww.oebb.at of www.bahn.de.
Echter, hoewel in persberichten staat aangegeven dat dat mogelijk moet zijn vanaf 12 november, lukt het me op dit moment nog via geen van deze sites om een online boeking te maken. Wel kun je telefonisch reserveren, en ook de website van nsinternational.nl meldt dat er vooralsnog telefonisch contact opgenomen dient te worden met het service center. Ben je echt haantje de voorste, bel dan even met 030-2300023 of hou de websites in de gaten.

Voordelen van reizen met de trein

Wanneer je de trein pakt reis je op een ontspannen manier naar je bestemming. Je hebt geen last van files en je zit of ligt een stuk comfortabeler. Je stapt in, zoekt je plekje, geniet van een drankje en je vakantie is begonnen. Bovendien is de reis maar liefst 31 keer milieuvriendelijker dan het vliegtuig.

En, ga jij dit seizoen weer met de trein? Je kunt trouwens gedurende het wintersportseizoen één keer per week rechtstreeks met de Alpen Express naar Oostenrijk.

(Visited 656 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer