Haglöfs is officieel partner van SnowrepublicHaglöfs Grym Evo winnen

Dit jaar precies 110 jaar geleden waren er in Zwitserland twee heren die samen een bijzonder lekkere Zwitserse lekkernij bedachten; de Toblerone. Een Toblerone is een bergachtige chocoladereep en bestaat uit melkchocolade, noga, amandel en honing. Verpakt in een gele prismavorm verpakking is deze door de vorm van de Matterhorn geïnspireerde chocoladereep niet meer weg te denken uit de Zwitserse cultuur.

chocolademousse
De vorm van de Toblerone is geïnspireerd door de vorm van de Zwitserse Matterhorn © Pixabay

100% ZWITSERS EN NU OOK 100% HALAL

In het jaar 1908 waren het de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern die aan de wieg stonden van de Toblerone. Kijkend naar het logo op de prisma-vormige verpakking zie je een afbeelding van de Zwitserse Matterhorn. In de linkerhelft daarvan staat een beer afgebeeld als verwijzing naar de beer van Berner Oberland. Op de valreep van 2018 werd er opmerkelijk nieuws naar buiten gebracht. Al sinds april 2018 is de enige Toblerone-fabriek ter wereld, gevestigd in Bern, halal gecertificeerd. En hoewel het originele recept ongewijzigd is, waren er wel aanpassingen nodig om dit certificaat te krijgen. Zo mag er bijvoorbeeld tijdens de productie geen contact zijn met varkensvlees of alcohol. De Toblerone-fabriek voldoet aan deze eisen wat maakt dat de Toblerone nu ook officieel een halal product is.

100% LEKKER

Een Toblerone reep is heerlijk om zo te eten maar hij is minstens zo lekker om te gebruiken als basis voor een onvergetelijk nagerecht. Vandaag deel ik daarom graag het recept van de Zwitserse Toblerone chocolademousse. Een lust voor het oog en je smaakpapillen. Met dit recept tover je in een handomdraai een verrassend en smakelijk dessert op tafel. Probeer het eens!

chocolademousse
Zwitserse Toblerone chocolademousse © Pinterest

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

Voor de chocolademousse:
200 gram Toblerone
250 ml slagroom
2 eiwitten
snufje zout

Voor de garnering:
poedersuiker
frambozen

BEREIDINGSWIJZE

Breek de Toblerone in stukjes en laat deze au bain marie langzaam smelten. Scheidt daarna het eiwit van het eigeel. Het eigeel heb je bij dit recept niet nodig dus dit mag weg. Het eiwit klop je vervolgens, samen met een snufje zout, met een garde stijf in een beslagkom. Klop in een andere kom ook de slagroom stijf en roer daarna het eiwitmengsel en de slagroom voorzichtig door elkaar. Zodra de Toblerone stukjes zijn gesmolten, giet je de gesmolten chocolade bij het eiwit-slagroom mengsel. Roer het geheel zachtjes door elkaar. Wanneer je dit hebt gedaan, vul je vier feestelijke glazen met de Toblerone mousse. Daarna zet je de glazen voor minimaal drie uur in de koelkast om op te stijven.

Nèt voordat je de glazen met chocolademousse gaat opdienen, strooi je een beetje poedersuiker op de bovenkant. Maak het af met een frisse framboos en voilà, je zelf gemaakte Zwitserse Toblerone chocolademousse is klaar.

Geniet van het verrassend lekkere eindresultaat!

Ga nu naar Ischgl met mooie aanbiedingen!Aanbiedingen Ischgl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here