advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel

Door Thiery Thielemans

Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest, kent zonder twijfel de overheerlijke zoete apfelstrudel. Maar ben jij ook al bekend met deze hartige variant? De zuurkoolstrudel is eenvoudig om te maken en brengt je bij ieder hapje een klein stukje dichterbij Oostenrijk!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

1 rol pizzadeeg
285 gram rookworst
500 gram zuurkool
1 blik ananasstukjes op siroop
2 eetlepels mosterd
een beetje olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel of komijnzaad
1 los geklopt ei

zuurkoolstrudel
Het hoofdbestanddeel van de zuurkoolstrudel is.. ZUURKOOL! © Pixabay

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij daarna de rookworst in kleine blokjes en laat de zuurkool ondertussen goed uitlekken in een vergiet. Druk indien nodig nog wat vocht uit de zuurkool. Rol het pizzadeeg af en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de mosterd. Hierna bak je in een koekenpan even kort de zuurkool, samen met de stukjes rookworst en de ananas in de olijfolie. Daarna schep je het zuurkoolmengsel uit de pan en dit leg je in een lange streep in het midden van het pizzadeeg.

Geniet van een stukje gevarieerd Oostenrijk op je bord!

Rol daarna het deeg om de zuurkool en leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk hierna het deeg dun met het los geklopte ei en bestrooi het tenslotte met het amandelschaafsel of het komijnzaad. Bak de zuurkoolstrudel in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin.

zuurkoolstrudel
Zuurkoolstrudel © Pixabay

Nadat je de zuurkoolstrudel uit de oven hebt gehaald, dien je ‘m even tien minuten tot rust te laten komen en daarna kan je hem in vier gelijke delen snijden & serveren. Geniet van een stukje gevarieerd Oostenrijk op je bord!

zuurkoolstrudel
Haal een stukje Oostenrijk in huis met dit heerlijke zuurkoolstrudel recept © Ice Q Restaurant

VARIATIETIP

De zuurkoolstrudel is ook heel erg lekker met shoarmareepjes in plaats van rookworst of plakjes banaan in plaats van ananasstukjes. Wil je liever een vegetarische zuurkoolstrudel maken? Vervang de rookworst dan door vegetarische shoarmastukjes of vegetarisch gehakt.


Bekijk hier ook mijn recept voor overheerlijke Kaiserschmarrn


 

advertentie