advertentie
Reizen naar IJsland

Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest, kent zonder twijfel de overheerlijke zoete apfelstrudel. Maar ben jij ook al bekend met deze hartige variant? De zuurkoolstrudel is eenvoudig om te maken en brengt je bij ieder hapje een klein stukje dichterbij Oostenrijk!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

1 rol pizzadeeg
285 gram rookworst
500 gram zuurkool
1 blik ananasstukjes op siroop
2 eetlepels mosterd
een beetje olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel of komijnzaad
1 losgeklopt ei

zuurkoolstrudel
Het hoofdbestanddeel van de zuurkoolstrudel is.. ZUURKOOL! © Pixabay

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij daarna de rookworst in kleine blokjes en laat de zuurkool ondertussen goed uitlekken in een vergiet. Druk indien nodig nog wat vocht uit de zuurkool. Rol het pizzadeeg af en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de mosterd. Hierna bak je in een koekenpan even kort de zuurkool, samen met de stukjes rookworst en de ananas in de olijfolie. Daarna schep je het zuurkoolmengsel uit de pan en dit leg je in een lange streep in het midden van het pizzadeeg. Rol daarna het deeg om de zuurkool en leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk hierna het deeg dun met het losgeklopte ei en bestrooi het tenslotte met het amandelschaafsel of het komijnzaad. Bak de zuurkoolstrudel in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin. Nadat je de zuurkoolstrudel uit de oven hebt gehaald, dien je ‘m even 10 minuten tot rust te laten komen en daarna kan je hem in vier gelijke delen snijden & serveren. Geniet van een stukje gevarieerd Oostenrijk op je bord!

zuurkoolstrudel
Haal een stukje Oostenrijk in huis met dit heerlijke zuurkoolstrudel recept © Ice Q Restaurant

VARIATIETIP

De zuurkoolstrudel is ook heel erg lekker met shoarmareepjes in plaats van rookworst of plakjes banaan in plaats van ananasstukjes. Wil je liever een vegetarische zuurkoolstrudel maken? Vervang de rookworst dan door vegetarische shoarmastukjes of vegetarisch gehakt.

advertentie