European Sleeper


 

Met de paasdagen voor de deur en de wintersport in mijn hoofd kan een heerlijk recept met ei en afkomstig uit een wintersportland natuurlijk niet uitblijven. Daarom deel ik graag dit traditionele Franse recept van Paté des Oeufs et Bacon met jullie. Het is een echte blikvanger bij de paasbrunch!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

5 grote gekookte eieren
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel gehakte peterselie
700 gram rundergehakt
100 gram gesnipperde ontbijtspek
200 gram plakjes ontbijtspek
1 in stukjes gesneden ui
2 teentjes gesnipperde knoflook of 1 eetlepel knoflookpasta
2 eetlepels kerrie
2 rauwe eieren
100 gram crème fraîche
2 eetlepels bloem
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de roomboter in een koekenpan smelten en fruit daarin de gesnipperde ui en ontbijtspek. Doe het vervolgens in een grote kom en voeg het gehakt, de knoflook, kerrie, zure room, rauwe eieren, crème fraîche, wat peper en zout, de peterselie en bloem toe. Meng het geheel totdat er een stevige gemengde massa ontstaat. Bekleed daarna een bakblik of tulbandvorm met de plakjes ontbijtspek. Zorg er voor dat de ontbijtspek de hele binnenkant bedekt en dat het ontbijtspek boven de vorm uitkomt.

<de bereidingswijze gaat verder onder de foto>
ei
Zorg er voor dat het ontbijtspek de hele binnenkant bedekt en boven de vorm uitkomt

Leg vervolgens op de met ontbijtspek bedekte bodem een laagje van het gehaktmengsel. Leg vervolgens de 5 gekookte eieren bovenop het gehaktmengsel in de bakvorm.

<de bereidingswijze gaat verder onder de foto>
ei
Plaats de gekookte eieren bovenop het gehaktmengsel in de met ontbijtspek bedekte springvorm

Vul daarna de springvorm met het resterende gehakt en dek de bovenkant af met de nog overgebleven plakjes ontbijtspek. Vouw daarna de overhangende stukjes ontbijtspek naar binnen zodat het geheel wordt afgesloten.

<de bereidingswijze gaat verder onder de foto>
ei
Dek de bovenkant af met de overgebleven plakjes ontbijtspek en vouw de overhangende stukjes ontbijtspek naar binnen

Dek de vorm af met aluminiumfolie en prik hier voorzichtig wat kleine gaatjes in zodat de lucht en damp kan ontsnappen tijdens het bakproces in de oven. Vul daarna de bakplaat met een bodempje water of gebruik een braadslede die je vult met water. Zet hierin de springvorm en bak het geheel in 75 minuten af in de voorverwarmde oven. Als de baktijd er op zit, laat je de springvorm met het gehaktbrood even afkoelen op de aanrecht en zet het daarna voor minimaal 12 uur in de koelkast zodat de Paté des Oeufs et Bacon verder kan verstevigen. Na 12 uur in de koeling stort je het gehaktbrood voorzichtig op een plank. Snijd daarna met een scherp mes plakken van circa 2 centimeter en… smullen maar!

<onder de foto vind je nog wat leuke variatietips!>
ei
Snijd plakken van circa 2 cm en smullen maar!

VARIATIETIPS

In plaats van gehakt kan je ook reepjes gerookte kipfilet gebruiken of stukjes rauwe kipfilet. Voor een extra speciale smaak en voor de kaasliefhebbers onder ons is het toevoegen van 150 gram geraspte belegen kaas ook een erg smakelijke variatie!

Lees meer over eten en drinken tijdens de wintersport

Innsbruck

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

 

Ski amade

Ski amadé – Oostenrijks grootste skiparadijs

Alleen in Ski amadé kunt u met één skipas genieten van maar liefst 760 kilometer aan pistes. Tot wel 270 moderne liften en 356 perfect geprepareerde pistes in adembenemende berglandschappen wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

Sankt Anton am Arlberg

Het grootste skigebied van Oostenrijk

Het winterseizoen begint op 4 december in St. Anton am Arlberg. Dan opent de deur naar buitengewone ervaringen in het grootste skigebied van Oostenrijk. Het charmante resort trekt wintersportliefhebbers van over de hele wereld en biedt meer dan alleen ongerepte pistes: een mengeling van traditie, avontuur en adembenemende natuur. Lees meer