DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes

Door Thiery Thielemans

Tussen alle berichtgeving rondom het wereldwijde coronavirus door, is het tijd voor een luchtig en toepasselijk recept: Lawinecakejes. Lawinecakejes zijn een variatie op de welbekende lavacakejes maar dan gevuld met witte chocolade. Heerlijk en leuk om zelf te maken!

INGREDIËNTEN (voor 6 personen)

150 gram roomboter
100 gram suiker
4 eieren
80 gram bloem
200 gram witte chocolade

lawinecakejes
Bij het recept voor lawinecakejes gebruik je witte chocolade ipv bruine chocolade zoals bij de lavacakejes © Pixabay

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie. Voeg vervolgens ook de suiker toe en roer het geheel goed door elkaar. Klop de eieren los en voeg dit ook toe het chocolademengsel. Zeef tenslotte de bloem erbij en roer alles goed door elkaar.

Verdeel hierna het mengsel over 6 gelijke vormpjes. Siliconen bakvormpjes zijn het meest geschikt maar mocht je deze niet in huis hebben, dan kan je ook ieder -ovenbestendig- bakje gebruiken. Mocht je iets anders gebruiken dan siliconenvormpjes, smeer ze dan wel even in met wat boter. Nadat je de vormpjes gevuld hebt, plaats je ze voor 1 uur in de koelkast.

Verwonder jezelf over de ‘sneeuwexplosie’ en
geniet van dit smakelijke dessert

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal na een uur de vormpjes de vormpjes uit de koelkast. Bak hierna de lawinecakejes in 12 minuten af in de oven. Als de baktijd is verstreken, haal je de lawinecakejes weer uit de oven en laat je ze 10 minuten afkoelen. Je zelfgemaakte lawinecakejes zijn nu klaar om opgediend te worden.

Serveertip: Serveer de lawinecakejes met een lekker bolletje ijs en wat fruit

(Visited 242 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.