Huur nu je ski’s online bij ALPINRESORTS.com met tot 65% korting. Gebruik code SNOWREPUBLIC5 voor 5% extra korting!


 

Recept voor frittelle gevuld met appelroom

Lekker eten met Thiery Thielemans

Zoals ik in een vorig artikel al schreef, eten de Italianen geen oliebollen op oudjaarsavond maar frittelle. Frittelle zijn gefrituurde deegbolletjes, gevuld met banketbakkers- of appelroom. Mocht jij tijdens een feestelijke gelegenheid nou eens verrassend uit de hoek willen komen, probeer dan eens mijn winterse recept voor frittelle met appelroom!

frittelle
Voor de appelroom heb je onder andere drie appels nodig © Pixabay

INGREDIËNTEN

Voor de deegbolletjes:
30 gram roomboter
1 eetlepel kristalsuiker
1 mespuntje zout
100 gram bloem
125 milliliter water
2 eieren
geraspte schil van een citroen

Voor de appelroomvulling:
3 appels
1 ei
7 eetlepels kristalsuiker
1 pakje vanillesuiker
2 eetlepels water
30 gram puddingpoeder
1/2 liter volle melk
2 deciliter ongeklopte slagroom

Voor de garnering:
10 eetlepels fijne kristalsuiker

BEREIDINGSWIJZE

Doe de boter, het suiker en het zout samen met 125 milliliter water in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe. Roer het geheel met een houten lepel door totdat alle bloem is opgenomen en er een stevige deegbal is ontstaan. Zet de pan weer op een laag vuur en laat het, al roerende, een paar minuten garen. Doe vervolgens het deeg in een kom en laat het volledig afkoelen.

TIJD OM DE VULLING KLAAR TE MAKEN

Was en schil daarna de appels en snijd ze in kleine stukjes. Laat de appelstukjes samen met drie eetlepels suiker en de vanillesuiker in het water gaar stoven en laat het daarna afkoelen. Meng het puddingpoeder samen met een scheutje melk en breng de overige melk samen met vier eetlepels suiker aan de kook. Zodra het geheel kookt, doe je er het gemengde puddingpoeder-goedje bij. Neem daarna de pan van het vuur en roer er een eidooier doorheen. Laat het geheel daarna goed afkoelen.

Klop daarna het eiwit samen met de ongeklopte slagroom tot een luchtig en stijf geheel. Voeg daarna de gestoofde appelstukjes, het stijfgeklopte eiwit en de pudding bij elkaar en roer dit voorzichtig door elkaar. Zet de pudding daarna weg in de koelkast zodat het geheel goed af kan koelen.

frittelle
Frittelle gevuld met appelroom; Een ware Italiaanse delicatesse © Pixabay

EN WEER VERDER MET DE FRITTELLE

Meng één voor één de eieren door het afgekoelde deeg. Doe het volgende ei er pas bij zodra het vorige ei volledig is opgenomen door het deeg. Voeg tenslotte de citroenrasp toe en roer het geheel tot een glad beslag. Zorg er voor dat de frituurolie een temperatuur heeft van 160 graden. De olie mag niet te warm zijn omdat de frittelle tijdens het bakken de tijd moet krijgen om uit te zetten en van binnen hol te worden. Maak met behulp van twee theelepels kleine bolletjes deeg ter grootte van een walnoot en laat ze in de hete olie vallen.

Frituur ze totdat ze goudbruin gekleurd zijn, dit zal ongeveer acht minuten duren. Let op dat je niet teveel frittelle tegelijk in de frituur doet want dan koelt de olie teveel af. Daarnaast hebben de frittelle de ruimte nodig om uit te kunnen zetten. Haal de gefrituurde frittelle met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken en afkoelen. Herhaal het bakken van de frittelle totdat het deeg volledig op is.

NU GAAN WE DE AFGEKOELDE FRITTELLE VULLEN

Haal de appelroom uit de koelkast en doe deze in een spuitzak met een klein spuitmondje. Vul de frittelle één voor één met de appelroom. Wanneer alle frittelle gevuld zijn, rol je ze voorzichtig door de fijne kristalsuiker en voìla, het feestje kan beginnen!


Lees hier ook mijn eenvoudige recept voor overheerlijke Kaiserschmarrn


Innsbruck

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

 

Ski amade

Ski amadé – Oostenrijks grootste skiparadijs

Alleen in Ski amadé kunt u met één skipas genieten van maar liefst 760 kilometer aan pistes. Tot wel 270 moderne liften en 356 perfect geprepareerde pistes in adembenemende berglandschappen wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

Sankt Anton am Arlberg

Het grootste skigebied van Oostenrijk

Het winterseizoen begint op 4 december in St. Anton am Arlberg. Dan opent de deur naar buitengewone ervaringen in het grootste skigebied van Oostenrijk. Het charmante resort trekt wintersportliefhebbers van over de hele wereld en biedt meer dan alleen ongerepte pistes: een mengeling van traditie, avontuur en adembenemende natuur. Lees meer