RECEPT: Canadese vijgen

Na de recepten van de Oostenrijkse Kaiserschmarren en Germknödel is het tijd om voor het volgende recept af te reizen naar het verre Canada. De Canadese keuken is namelijk een ware streling voor je tong en hoe leuk zou het zijn als jij dit thuis ook eens zou maken?
TYPISCH WINTERSPORTRECEPT UIT DE CANADESE KEUKEN
Op wintersport in Canada is een droom van velen. Ik begrijp dat en deel deze droom. Niet alleen vanwege de geweldige skimogelijkheden maar ook vanwege de heerlijke Canadese keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde vijgen als lunch? In Canada is dit een populair lunchgerecht op de piste en ik deel dit recept graag met jullie!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
4 verse vijgen
1 bolletje buffelmozzarella
4 plakken rauwe ham
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
zout & peper
VOORBEREIDING EN BEREIDINGSTIJD
Voor dit recept is het noodzakelijk dat je een plank in huis hebt die geschikt is voor in de oven. Een dergelijke plank vind je bij iedere kookwinkel onder de naam Cedar Wood ovenplank. Deze planken zijn al te koop vanaf € 7,95 per stuk. Heb je de plank gekocht of al in huis? Hou dan rekening met een bereidingstijd van circa 15 minuten.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden en snijdt de vijgen van bovenaf kruislings in totdat je bijna de bodem raakt. Snijdt vervolgens de buffelmozzarella in 4 gelijke stukken en stop deze in de opening van de vijgen. Wikkel daarna de vijgen in de rauwe ham en leg ze op de Cedar Wood ovenplank. Bak de vijgen daarna in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. De vijgen zijn klaar als de ham er knapperig uitziet en de mozzarella aan het smelten is.
Maak ondertussen van de olijfolie, de balsamico azijn en peper & zout een heerlijke vinaigrette en besprenkel je vijgencreatie met deze vinaigrette zodra je ze op de bordjes hebt gelegd.
Geniet smakelijk van dit heerlijke Canadese lunchgerecht en droom weg bij de gedachte dat je dit op een Canadese piste zit te eten!
WAT JE VAN VER HAALT, IS LEKKER..
PROBEER HET ZELF MAAR!
Lees hier meer over eten en drinken tijdens de wintersport
Naast de liefde voor mijn gezin, mijn foodtruckbedrijf en schrijven in de breedste zin van het woord heb ik ook een enorme liefde voor alles wat met wintersport, skiën en sneeuw te maken heeft. Op snowrepublic.nl neem ik je graag mee in mijn persoonlijke belevingswereld op het gebied van al het moois dat de besneeuwde bergen ons te bieden hebben!