Opmerkelijk ski-ongeluk in Garmisch-Partenkirchen in Duitsland

Door Edwin Hagenouw | HLN.be

Op een van de langste en steilste skipistes in Garmisch-Partenkirchen heeft zaterdag een vrij opmerkelijk ongeval plaatsgevonden. Een skiër knalde door nog onbekende oorzaak door een afzetting, kwam tot stilstand tegen een houten hek en bleef levenloos liggen. Skiënde artsen die het ongeluk zagen gebeuren, wisten de op het randje van de dood balancerende man te reanimeren. Maar zijn identiteit is een raadsel, melden Duitse media. 

Kandahar

Het ongeluk vond plaats op de Kandahar-afdaling, bekend van de Wereldbeker Skiën. Het slachtoffer vloog vlak voor sluitingstijd van de baan en raakte ondanks zijn helm zwaargewond aan het hoofd. Hij werd met een reddingshelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Murnau.

Raadselachtig ski-ongeluk
Vanaf de Kandahar afdalingen heb je een prachtig uitzicht over Garmisch-Partenkrichen. Foto: Edwin Hagenouw

De skiër verkeert inmiddels buiten levensgevaar maar zijn situatie is nog van die aard dat hij nauwelijks iets kan uitbrengen. De man komt vermoedelijk uit Rusland maar heeft ook Aziatische gelaatstrekken en is een jaar of vijftig, zestig oud. De politie in Garmisch-Partenkirchen lanceerde een informatieoproep aan de inwoners van het skigebied.


Lees hier meer wintersport nieuws op Snowrepublic


(Visited 5.396 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën