advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Opmerkelijk ski-ongeluk in Garmisch-Partenkirchen in Duitsland

Door Edwin Hagenouw | HLN.be

Op een van de langste en steilste skipistes in Garmisch-Partenkirchen heeft zaterdag een vrij opmerkelijk ongeval plaatsgevonden. Een skiër knalde door nog onbekende oorzaak door een afzetting, kwam tot stilstand tegen een houten hek en bleef levenloos liggen. Skiënde artsen die het ongeluk zagen gebeuren, wisten de op het randje van de dood balancerende man te reanimeren. Maar zijn identiteit is een raadsel, melden Duitse media.

Kandahar

Het ongeluk vond plaats op de Kandahar-afdaling, bekend van de Wereldbeker Skiën. Het slachtoffer vloog vlak voor sluitingstijd van de baan en raakte ondanks zijn helm zwaargewond aan het hoofd. Hij werd met een reddingshelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Murnau.

Raadselachtig ski-ongeluk
Vanaf de Kandahar afdalingen heb je een prachtig uitzicht over Garmisch-Partenkrichen. Foto: Edwin Hagenouw

De skiër verkeert inmiddels buiten levensgevaar maar zijn situatie is nog van die aard dat hij nauwelijks iets kan uitbrengen. De man komt vermoedelijk uit Rusland maar heeft ook Aziatische gelaatstrekken en is een jaar of vijftig, zestig oud. De politie in Garmisch-Partenkirchen lanceerde een informatieoproep aan de inwoners van het skigebied.


Lees hier meer wintersport nieuws op Snowrepublic


 

advertentie