Problemen in Oostenrijk door vroege sneeuwval

Door Patricia Christiani

De vroege winterinval met hevige sneeuw zorgt in Oostenrijk voor problemen op de weg en stroomuitval. Je zou denken dat de Oostenrijkers echt wel wat gewend zijn qua sneeuw, maar ook voor hen viel de winter wel erg vroeg in. Naast prachtige plaatjes veroorzaakte de sneeuw ook problemen en verkeersongelukken. Ook zitten 2.500 huishoudens in Osttirol (het gebied rond Lienz) sinds woensdagochtend vroeg zonder stroom.

Verkeershinder en stroomuitval

Ondanks de voorspelling van veel sneeuw was het voor Oostenrijkers op de weg afzien. De sneeuw veroorzaakte meerdere ongelukken, waardoor lange files ontstonden.

Osttirol heeft naast vele files ook te maken met stroomuitval. Daar zitten sinds woensdagochtend vroeg 2.500 huishoudens onder stroom. Vooral getroffen zijn Villgraten en Lesachtal. Door de zware sneeuw vielen bomen om en braken stroomkabels. De brandweer is druk om alle bomen weg te halen zodat de schade hersteld kan worden. De teams die de kabels moeten repareren hebben echter moeite om het gebied te bereiken doordat veel wegen afgesloten zijn.

Ook in Karinthië, Salzburgerland en Südtirol ondervond men overlast van de sneeuw. Ook hier was er incidenteel stroomuitval en waren wegen afgesloten. In Zuid-Tirol moest de brandweer afgelopen nacht meer dan 200 keer uitrukken. De hevige sneeuwval zorgde daar, in combinatie met wind, voor veel omgevallen bomen op de wegen en ook daar zijn veel wegen afgesloten. In Karinthië hebben de kinderen geluk: zij hebben vandaag sneeuwvrij.

En klaar met de sneeuw is het nog lang niet. Laten we hopen dat de vroege sneeuwval niet voor nog meer problemen in Oostenrijk zorgt.

Bronnen: Tirol.orf.at, tt.com

Hoofdfoto: Ski Amade.com

(Visited 404 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.