Problemen in Oostenrijk door vroege sneeuwval

Door Patricia Christiani

De vroege winterinval met hevige sneeuw zorgt in Oostenrijk voor problemen op de weg en stroomuitval. Je zou denken dat de Oostenrijkers echt wel wat gewend zijn qua sneeuw, maar ook voor hen viel de winter wel erg vroeg in. Naast prachtige plaatjes veroorzaakte de sneeuw ook problemen en verkeersongelukken. Ook zitten 2.500 huishoudens in Osttirol (het gebied rond Lienz) sinds woensdagochtend vroeg zonder stroom.

Verkeershinder en stroomuitval

Ondanks de voorspelling van veel sneeuw was het voor Oostenrijkers op de weg afzien. De sneeuw veroorzaakte meerdere ongelukken, waardoor lange files ontstonden.

Osttirol heeft naast vele files ook te maken met stroomuitval. Daar zitten sinds woensdagochtend vroeg 2.500 huishoudens onder stroom. Vooral getroffen zijn Villgraten en Lesachtal. Door de zware sneeuw vielen bomen om en braken stroomkabels. De brandweer is druk om alle bomen weg te halen zodat de schade hersteld kan worden. De teams die de kabels moeten repareren hebben echter moeite om het gebied te bereiken doordat veel wegen afgesloten zijn.

Ook in Karinthië, Salzburgerland en Südtirol ondervond men overlast van de sneeuw. Ook hier was er incidenteel stroomuitval en waren wegen afgesloten. In Zuid-Tirol moest de brandweer afgelopen nacht meer dan 200 keer uitrukken. De hevige sneeuwval zorgde daar, in combinatie met wind, voor veel omgevallen bomen op de wegen en ook daar zijn veel wegen afgesloten. In Karinthië hebben de kinderen geluk: zij hebben vandaag sneeuwvrij.

En klaar met de sneeuw is het nog lang niet. Laten we hopen dat de vroege sneeuwval niet voor nog meer problemen in Oostenrijk zorgt.

Bronnen: Tirol.orf.at, tt.com

Hoofdfoto: Ski Amade.com

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer