Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Problemen in Oostenrijk door vroege sneeuwval

Door Patricia Christiani

De vroege winterinval met hevige sneeuw zorgt in Oostenrijk voor problemen op de weg en stroomuitval. Je zou denken dat de Oostenrijkers echt wel wat gewend zijn qua sneeuw, maar ook voor hen viel de winter wel erg vroeg in. Naast prachtige plaatjes veroorzaakte de sneeuw ook problemen en verkeersongelukken. Ook zitten 2.500 huishoudens in Osttirol (het gebied rond Lienz) sinds woensdagochtend vroeg zonder stroom.

Verkeershinder en stroomuitval

Ondanks de voorspelling van veel sneeuw was het voor Oostenrijkers op de weg afzien. De sneeuw veroorzaakte meerdere ongelukken, waardoor lange files ontstonden.

Osttirol heeft naast vele files ook te maken met stroomuitval. Daar zitten sinds woensdagochtend vroeg 2.500 huishoudens onder stroom. Vooral getroffen zijn Villgraten en Lesachtal. Door de zware sneeuw vielen bomen om en braken stroomkabels. De brandweer is druk om alle bomen weg te halen zodat de schade hersteld kan worden. De teams die de kabels moeten repareren hebben echter moeite om het gebied te bereiken doordat veel wegen afgesloten zijn.

Ook in Karinthië, Salzburgerland en Südtirol ondervond men overlast van de sneeuw. Ook hier was er incidenteel stroomuitval en waren wegen afgesloten. In Zuid-Tirol moest de brandweer afgelopen nacht meer dan 200 keer uitrukken. De hevige sneeuwval zorgde daar, in combinatie met wind, voor veel omgevallen bomen op de wegen en ook daar zijn veel wegen afgesloten. In Karinthië hebben de kinderen geluk: zij hebben vandaag sneeuwvrij.

En klaar met de sneeuw is het nog lang niet. Laten we hopen dat de vroege sneeuwval niet voor nog meer problemen in Oostenrijk zorgt.

Bronnen: Tirol.orf.at, tt.com

Hoofdfoto: Ski Amade.com

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer