PRIVACY VERKLARING

Door Edwin Hagenouw, eigenaar Reisschrijvers Media

Hier vind je de privacy verklaring van Snowrepublic. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door snowrepublic.nl als onderdeel van online uitgever Reisschrijvers Media te Heelsum, Nederland. Deze verklaring is voor de laatste keer gecheckt en aangepast op 1 september 2021.

gastbloggers

INLEIDING

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden.

Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Edwin Hagenouw, eigenaar Reisschrijvers Media

SNOWREPUBLIC

Je leest op dit moment de privacy verklaring van Snowrepublic. Snowrepublic is een online reismagazine met nieuws en reisverhalen. De inhoud wordt verzorgd door een onafhankelijke redactie en enkele gastbloggers. Snowrepublic is een merknaam, welke gehanteerd wordt door Reisschrijvers Media. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Snowrepublic verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Val d'Isère

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Snowrepublic (als onderdeel van Reisschrijvers Media), neem dan gerust contact met ons op.

edwin@reisschrijvers.nl | +31 6 22 44 03 23

Utrechtseweg 41, 6866CJ Heelsum

Btw. Nr. NL107007514B01 | KVK Nr. 27313872

Reisschrijvers Media is een eenmanszaak, met als eigenaar Edwin Hagenouw


DOEL GEGEVENS

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Snowrepublic. Deze worden hieronder toegelicht.

01. Het versturen van nieuwsbrieven

Snowrepublic stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Alleen je e-mailadres wordt verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Snowrepublic. Daarnaast kan jemondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.

02. Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Snowrepublic via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om eenvoorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres,telefoonnummer en omschrijving.

03. Analytics

De website vanSnowrepublic verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aanjouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die wordenaangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

ONTVANGERS

De gegevens die Snowrepublic ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

01. Mailchimp

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp. Je kunt je te allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief via een link ‘uitschrijven’ onderaan elke nieuwsbief.

02. Antagonist

De e-mail van Snowrepublic wordt gehost bij Antagonist. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Antagonist. De website en back-ups van de website worden gehost bij Antagonist. Gegevens die jij achterlaat op de website van Snowrepublic zijn op de servers van Antagonist opgeslagen.

OPSLAG PERIODE

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Snowrepublic, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

01. Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar edwin@reisschrijvers.nl.

02. Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Snowrepublic via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

03. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbondenaan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

BEVEILIGING

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Snowrepublic of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Snowrepublic. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten. Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Snowrepublic privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

JOUW RECHTEN

01. Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Snowrepublic vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Snowrepublic. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

02. Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Snowrepublic. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

03. Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Snowrepublic opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Snowrepublic al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

04. Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Snowrepublic vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

05. Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Snowrepublic niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

06. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Snowrepublic jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via edwin@reisschrijvers.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

PLICHTEN

Snowrepublic verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van (partners van) Snowrepublic via onze nieuwsbrief per e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Snowrepublic de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Snowrepublic met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd. Snowrepublic behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Snowrepublic dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Snowrepublic te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via bovenstaande contactgegevens.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2021

(Visited 476 times, 1 visits today)

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen.

Lees meer

voorspellingen winter

De voorspellingen voor winter 2021/2022: wordt het koud?

Wij wintersporters speculeren graag over het weer en een sneeuwrijke winter. Daarom zetten we hier alle voorspellingen voor de winter van 2021-2022 voor jou op een rijtje. Want wordt het nog koud, en gaat het nog een beetje sneeuwen? Ons advies: neem een flinke korrel zout, en geniet van de...
Lees verder
Wintersport missen gevoel

10 dingen die we zo missen aan de wintersport

Natuurlijk zijn er ergere dingen dan niet op wintersport kunnen. Maar toch doet het pijn als we niet kunnen doen wat we het liefste doen: wintersporten. Voor de mensen die ons wintersporters niet begrijpen, hebben we op tien zaken op een rijtje gezet die we zo missen aan de wintersport. Welke...
Lees verder

Het is genieten geblazen op de pistes die al open zijn...kijk mee!

Het is pas oktober en in Nederland is het herfstig. De winter lijkt nog ver weg...Maar, op diverse plekken in de Alpen is al sneeuw gevallen en hebben een aantal gletsjers al hun deuren geopend. Daar kon je afgelopen weekend al genieten van het prachtige weer. Kijk mee naar de...
Lees verder

Ski-fit worden? Start nu!

Na een jaar niet of nauwelijks wintersporten sta je natuurlijk te popelen om strakjes lekker te gaan knallen op de piste. Maar na een jaar wintersport-loos zijn is het wél tijd om je lijf weer ski-fit te maken. The time is now, dus start vooral nu! Zo kun jij lekker...
Lees verder
skigebieden open

Welke skigebieden zijn er al open?

Wintersporters die niet meer kunnen wachten kunnen in best veel skigebieden hun hart al vroeg ophalen! Dat kan in gletsjergebieden, maar een aantal skigebieden zonder gletsjer is soms ook al open. Mits er natuurlijk al genoeg sneeuw is gevallen (het begin is er al!), of als het koud genoeg is...
Lees verder

Deze Nederlandse après-ski hits ga je zeker horen in 2021/2022

Nog even en de winter barst los! Hopelijk volgt er na een wintersportloos jaar nu een winter met bakken sneeuw, knalblauwe lucht en een lekker zonnetje. En bij wintersporten hoort natuurlijk après-ski. Zoals je van ons gewend bent brengen we je ook dit jaar op de hoogte van de beste...
Lees verder

SKI-LIFT VRAGEN | Waarom staan sommige liftpalen schuin?

Je kent het misschien wel: even uitrusten in de lift. Je kijkt een beetje om je heen, mijmert wat, en dan komen er de gekste vragen bij je op. Hoe zit dat eigenlijk? Vanaf nu beantwoorden reporters Saskia en Patricia van Snowrepublic jouw ski-liftvragen! Deze week: Waarom staan sommige liftpalen...
Lees verder

Ga deze winter eens skiën in Obertauern

Afgelopen jaar hebben we tevergeefs gewacht op groen licht om te gaan wintersporten in de Alpen. Maar ons geduld wordt beloond en het skigebied Obertauern is er klaar voor. Want dat je in Obertauern een geweldige wintersport gaat hebben, staat vast. Helemaal als je er wat langer op moet wachten....
Lees verder

Oostenrijkse viroloog: "Après-ski met 2-G regel mogelijk"

De Oostenrijkse virologe Dorothee von Laer van de Medische Universiteit van Innsbruck denkt dat après-ski in afgeslankte vorm het komende winterseizoen goed mogelijk is. Een '2-G-regel' voor après-ski en een '3-G-regel' voor skiën vindt ze verstandig. Dat zei ze gisteren in een interview met de Oostenrijkse krant ORF Tirol. Er staat...
Lees verder
Beer alpen

Beer gesignaleerd in wintersportplaats in Pitztal

In wintersportplaats St Leonhard in Piztal zorgt een beer al enige tijd voor overlast voor bewoners en toeristen. Sinds juni struint er een beer rond bij het plaatsje in het Pitztal in Tirol. Inwoners zeggen dat de beer nogal huishoudt in het gebied. Zo heeft hij al meermalen op dieren...
Lees verder