PRIVACY VERKLARING

Door Edwin Hagenouw, eigenaar Reisschrijvers Media

Hier vind je de privacy verklaring van Snowrepublic. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door snowrepublic.nl als onderdeel van online uitgever Reisschrijvers Media te Heelsum, Nederland. Deze verklaring is voor de laatste keer gecheckt en aangepast op 1 september 2021.

gastbloggers

INLEIDING

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden.

Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Edwin Hagenouw, eigenaar Reisschrijvers Media

SNOWREPUBLIC

Je leest op dit moment de privacy verklaring van Snowrepublic. Snowrepublic is een online reismagazine met nieuws en reisverhalen. De inhoud wordt verzorgd door een onafhankelijke redactie en enkele gastbloggers. Snowrepublic is een merknaam, welke gehanteerd wordt door Reisschrijvers Media. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Snowrepublic verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Val d'Isère

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Snowrepublic (als onderdeel van Reisschrijvers Media), neem dan gerust contact met ons op.

edwin@reisschrijvers.nl | +31 6 22 44 03 23

Utrechtseweg 41, 6866CJ Heelsum

Btw. Nr. NL107007514B01 | KVK Nr. 27313872

Reisschrijvers Media is een eenmanszaak, met als eigenaar Edwin Hagenouw


DOEL GEGEVENS

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Snowrepublic. Deze worden hieronder toegelicht.

01. Het versturen van nieuwsbrieven

Snowrepublic stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Alleen je e-mailadres wordt verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Snowrepublic. Daarnaast kan jemondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.

02. Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Snowrepublic via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om eenvoorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres,telefoonnummer en omschrijving.

03. Analytics

De website vanSnowrepublic verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aanjouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die wordenaangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

ONTVANGERS

De gegevens die Snowrepublic ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

01. Mailchimp

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp. Je kunt je te allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief via een link ‘uitschrijven’ onderaan elke nieuwsbief.

02. Antagonist

De e-mail van Snowrepublic wordt gehost bij Antagonist. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Antagonist. De website en back-ups van de website worden gehost bij Antagonist. Gegevens die jij achterlaat op de website van Snowrepublic zijn op de servers van Antagonist opgeslagen.

OPSLAG PERIODE

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Snowrepublic, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

01. Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar edwin@reisschrijvers.nl.

02. Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Snowrepublic via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

03. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbondenaan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

BEVEILIGING

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Snowrepublic of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Snowrepublic. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten. Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Snowrepublic privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

JOUW RECHTEN

01. Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Snowrepublic vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Snowrepublic. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

02. Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Snowrepublic. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

03. Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Snowrepublic opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Snowrepublic al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

04. Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Snowrepublic vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

05. Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Snowrepublic niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

06. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Snowrepublic jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via edwin@reisschrijvers.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

PLICHTEN

Snowrepublic verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van (partners van) Snowrepublic via onze nieuwsbrief per e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Snowrepublic de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Snowrepublic met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd. Snowrepublic behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Snowrepublic dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Snowrepublic te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via bovenstaande contactgegevens.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2021

(Visited 609 times, 8 visits today)

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

CORONA-UPDATE | Geen quarantaine meer in Zwitserland voor Lagelanders

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Zwitserland in verband met de Omikronvariant van corona een quarantaineplicht instelde. Dat betekende dat Nederlanders en Belgen bij aankomt in Zwitserland tien dagen in quarantaine moesten. Zojuist is bekend geworden dat de quarantaineplicht per vandaag, 4 december 2021, word opgeheven. Testen en inreisformulier Omdat de...
Lees verder

Overwin nu je ski-angst en skilift-angst dankzij deze tips

Heb jij last van ski-angst of skilift-angst? Dan ben jij hierin niet de enige. Ongeveer twintig procent van de wintersporters heeft in meer of mindere mate last van deze niet-reële angst. Wanneer een bepaalde situatie je normaal gesproken geen angst mag inboezemen en je toch in paniek raakt, je blokkeert...
Lees verder

Oostenrijkse toerskiërs zorgen voor problemen in gesloten skigebieden

Hoewel Oostenrijk in lockdown is en de meeste skigebieden nog niet eens officieel geopend zijn, zorgt de grote toename van het aantal toerskiërs voor problemen in Tirol. Het toerskiën is door de coronabeperkingen zo populair, dat de recreanten voor een tekort aan parkeerplaatsen zorgen. Ook vrezen de skigebieden voor problemen...
Lees verder

Denen verrast door sneeuwstorm, blijven slapen in Ikea

De winter begint inmiddels aardig op te starten. In de Alpen sneeuwt het als een malle, maar ook in het noorden van Denemarken ging het even flink tekeer. Daar viel in korte tijd zoveel sneeuw dat klanten van een Ikea filiaal na het winkelen niet meer naar huis konden. Ze...
Lees verder

Het dumpt in de Alpen. Overlast ligt op de loer.

Terwijl Oostenrijk in lockdown is, is de sneeuwval dat allerminst. Sterker nog: het sneeuwt momenteel als een dolle. En dat gaat de komende tijd nog wel even door, zo is de verwachting. Er wordt zelfs gevreesd voor forse overlast door de sneeuw in het begin van volgende week. De sneeuwval...
Lees verder

CORONA-UPDATE | Coronapas waarschijnlijk verplicht in Franse skigebieden vanaf 4 december

Eerder deze week meldden we al dat de Coronapas (Pass Sanitaire) in Frankrijk zou worden ingevoerd als de besmettingen boven een bepaalde waarde zouden stijgen. Op dit moment is die waarde bijna bereikt, en de Franse skigebieden nemen dus alvast voorzorgsmaatregelen. Incidentie boven 200 per 100.000 inwoners Frankrijk bepaalde eerde...
Lees verder

Coronamaatregelen wintersport Italië: 2G wordt ingevoerd waar nodig

Ook Italië zet in op het zoveel mogelijk verlagen van de coronabesmettingen, zodat het winterseizoen door kan gaan. Gisteren heeft Italië binnen de coronamaatregelen besloten over te gaan tot de invoering van de Super Green Pass, ofwel de 2G regel. Voor toegang tot restaurants, bars, discotheken is vanaf 6 december...
Lees verder

Coronamaatregelen wintersport Frankrijk

De coronamaatregelen voor de wintersport in Frankrijk zijn vastgesteld. Hiermee kunnen de 250 Franse skigebieden na een hele winter gesloten te zijn geweest, weer open. En daar hebben de skigebieden op gewacht! Enkele gebieden zijn inmiddels al geopend, en andere gebieden volgen snel. Mondkapjes zijn verplicht, de coronapas nog niet,...
Lees verder

Voorspelling winter 2021/2022: dit verwachten Alpenweermannen en Weersnuffelaars

Wij wintersporters speculeren graag over het weer en een sneeuwrijke winter. Al eerder gingen we in op voorspellingen van een bloem, maar ook serieuze weermodellen. Maar er zijn er nog meer! Daarom hebben we een tweede overzicht van alle voorspellingen voor de winter van 2021-2022 voor jou op een rijtje...
Lees verder

Oostenrijkse skigebieden mogen open tijdens nieuwe lockdown

Aanstaande maandag gaat, zoals eerder gemeld, Oostenrijk opnieuw in een lockdown vanwege de stijgende besmettingen. Nu is er besloten dat net als in de lockdown van vorig jaar skiën onder buitensporten valt. En dat is wel toegestaan tijdens de nieuwe lockdown, dus skigebieden mogen open. Dat is goed nieuws voor...
Lees verder