Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Resultaten gepubliceerd door ICS m.b.t de Nederlandse wintersporter

Positief nieuws voor bijna alle wintersportgebieden. De resultaten van een onderzoek door het ICS, uitgever van creditcards in Nederland, laten zien dat wintersport weer in de lift zit na daling door de coronapandemie. Na een seizoen van lege pistes, zit het aantal creditcard-transacties van de Nederlandse wintersporters weer op 82 procent van het niveau voor corona. De coronapandemie begon in het skiseizoen van 2019/2020. Wel is er een zichtbare verplaatsing tussen wintersportbestemmingen. Snowrepublic vindt het leuk om te weten naar welk land jij dit seizoen op wintersport bent geweest.

Oostenrijk en Zwitserland

Het lijkt erop dat landen welke strengere coronarestricties hanteerden, minder werden opgezocht door wintersportliefhebbers. Zo zit Oostenrijk( de meeste populaire wintersportbestemming) nog 28 procent onder het niveau ten opzichte van het wintersportseizoen van voor de corona. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit onder door de strenge maatregelen in de kerstvakantie. Op dit moment trekt het wintersporttoerisme in Oostenrijk weer flink aan. Ook Zwitserland zit nog op 22 procent onder het niveau in vergelijking met het wintersportseizoen van voor de corona.

Italië en Frankrijk

Italië en Frankrijk zitten bijna weer terug op het oude niveau van wintersportseizoen van voor de corona. Zo zit Frankrijk nog maar op -2 procent, en Italië op -14.

Andere uitgaven

Gemiddeld rekenden Nederlandse wintersporters afgelopen winter minder vaak af dan 2 jaar geleden. Hierbij is gelet op brandstof, (-12 procent), tol (-8 procent, restaurants (-21 procent), hotels (-38 procent), Openbaar Vervoer zoals taxi’s en skibusjes, (- 32 procent) en sportkleding ( -18 procent).

Natuurlijk zijn alle resultaten gebaseerd op het aantal transacties met een Creditcard. 

Frankrijk en Italië populair wintersportseizoen 2021/2022

Het lijkt er op dat veel mensen dit jaar hun wintersportvakantie hebben omgeboekt naar de landen Frankrijk en Italië. Waarschijnlijk komt dit doordat de coronamaatregelen in deze landen minder streng waren dan in Oostenrijk. Zo hanteerde Oostenrijk tijdens de kerstvakantie de maatregel “verplichte quarantaine van 10 dagen”, voor mensen die uit een hoog risicogebied kwamen. Hierdoor werd het voor veel mensen minder aantrekkelijk om naar Oostenrijk te gaan. Hier profiteerden Frankrijk en Italië weer van.

Snowrepublic doet onderzoek

Snowrepublic wil graag weten waar jij dit wintersportseizoen naar toe bent gegaan! De resultaten worden op een later moment gepubliceerd. Als je je vakantie hebt omgeboekt, wil je dat dan ook in een reactie laten weten?

Bron tekst: ICS

(Visited 176 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Positieve resultaten voor wintersportgebieden na daling coronapandemie”

 • Ralph Jansens
  20 maart 2022 at 12:02

  Hoi,
  Ik had begin dec Oostenrijk geboekt voor 4 dagen maar deze hebben we moeten omboeken naar Frankrijk.
  Januari ben ik een week naar Oostenrijk geweest.
  Maart wederom een week naar Oostenrijk.
  In april ook weer 4 dagen naar Oostenrijk.

  Mvg,
  Ralph

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer