advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Lawine sleurt politieagent 300 meter mee in het Grossglockner-gebied.

Door: Karin Nijhof

Vanochtend is een Oostenrijke politieagent omgekomen door een lawine in het Grossglockner-gebied. De 33 jarige agent uit Karinthië nam deel aan een trainingssessie voor de Alpine politie. De man was zeer ervaren en al jaren lid van de Alpine politie. Hij wilde opgeleid worden tot berggids.

Man wordt 300 meter meegesleurd door lawine

De politieagent nam samen met negentien anderen deel aan een trainingssessie tot hij gegrepen werd door een lawine. Hij werd ruim 300 meter meegesleurd en kwam gedeeltelijk onder een dikke laag sneeuw terecht. De man raakte zwaargewond. Hij is overleden aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel en andere verwondingen tijdens die hij opliep tijdens de val.
De overige cursisten raakten niet gewond maar zijn erg geschrokken.

Momenteel is er een niveau 2 lawinewaarschuwing in het Grossglockner-gebied. De Grossglockner is de hoogste berg van Oostenrijk en heeft slechts 55 kilometer piste.

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

Bron: kaernten
Bron hoofdfoto: Pixabay

 

 

advertentie