Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Podcast Paul de Groot: Over off-piste gaan en veiligheidsmaatregelen

Door Edwin Hagenouw

Eerder deze week ontving ik een mail van Jurjen van Boardshortz.nl. In zijn bericht vertelde hij: “Onlangs hebben we een podcast opgenomen met freerider Paul de Groot over off-piste gaan en de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen.”

Natuurlijk ontvangen we op de redactie van Snowrepublic veel e-mails met nieuws en zogenaamd nieuws. Maar deze keer vinden we de inhoud zo interessant en goed gemaakt dat we deze graag delen met jullie. In deze podcast aflevering van Snow Shortz vertel Paul de Groot over de gevaren als je off-piste gaat. Dat je onder een lawine kan komen, in een gletsjerspleet kan vallen, in een treewell terecht kan komen. Paul de Groot benoemt de gevaren en hoe je ze kunt voorkomen. Maar ook welke materialen niet mogen ontbreken als je off-piste gaat. En welke cursussen handig zijn om te volgen.

De onderwerpen die in de podcast aan bod komen

  • Voorbereiding voordat je off-piste gaat
  • De gevaren van off-piste, zoals lawine, treewell, gletsjers
  • Hoe je je kan beschermen
  • Welke materialen je mee moet nemen
  • Bewustzijn en lokale kennis van sneeuwdek en het weer
  • En tussendoor veel praktische tips
Podcast Paul de Groot
Off-piste. Foto: Menno Boermans

De podcast vind je hier: Paul de Groot over off-piste en veiligheid


(Visited 177 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer