advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Podcast Paul de Groot: Over off-piste gaan en veiligheidsmaatregelen

Door Edwin Hagenouw

Eerder deze week ontving ik een mail van Jurjen van Boardshortz.nl. In zijn bericht vertelde hij: “Onlangs hebben we een podcast opgenomen met freerider Paul de Groot over off-piste gaan en de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen.”

Natuurlijk ontvangen we op de redactie van Snowrepublic veel e-mails met nieuws en zogenaamd nieuws. Maar deze keer vinden we de inhoud zo interessant en goed gemaakt dat we deze graag delen met jullie. In deze podcast aflevering van Snow Shortz vertel Paul de Groot over de gevaren als je off-piste gaat. Dat je onder een lawine kan komen, in een gletsjerspleet kan vallen, in een treewell terecht kan komen. Paul de Groot benoemt de gevaren en hoe je ze kunt voorkomen. Maar ook welke materialen niet mogen ontbreken als je off-piste gaat. En welke cursussen handig zijn om te volgen.

De onderwerpen die in de podcast aan bod komen

  • Voorbereiding voordat je off-piste gaat
  • De gevaren van off-piste, zoals lawine, treewell, gletsjers
  • Hoe je je kan beschermen
  • Welke materialen je mee moet nemen
  • Bewustzijn en lokale kennis van sneeuwdek en het weer
  • En tussendoor veel praktische tips
Podcast Paul de Groot
Off-piste. Foto: Menno Boermans

De podcast vind je hier: Paul de Groot over off-piste en veiligheid


 

advertentie