Pitztal is een topbestemming voor de hele familie

Door Hans Verweij | 22 november 2018

Van 13 tot en met 16 januari ga ik een bezoek brengen aan het Pitztal. Dit langgerekte dal is een ongeveer vertig kilometer lang zijdal van het Inndal, dat bij Imst afbuigt. Het ligt in het district Imst in de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

Het skigebied Hochzeiger

Dit skigebied is bij uitstek geschikt voor gezinnen. Het is overzichtelijk met een gevarieerd aanbod aan pistes en toch ook voorzien van zeer uitdagende pistes. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Zirbennfall, een zwarte piste die maar liefst een hellingspercentage kent van tachtig procent en 430 hoogtemeters overbrugt.

Zirbenfall
Uitdaging genoeg op dit soort pistes

Skiën met wereldkampioen Benni Raich

Op 14 januari zal ik de hele dag op stap gaan met Benni Raich. Deze voormalige wereldkampioen is een Oostenrijks alpineskiër uit Arzl in Pitztal. Hij is tweevoudig olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen. Raich won ook de algemene wereldbeker in het seizoen 2005/2006. Benni is zo succesvol dat hij zijn eigen piste heeft!

Benni Raich piste
Wie kan er nou zeggen dat hij zijn eigen piste heeft?

Drie dagen skiën, tourskiën, sleeën en wandelen

Tijdens mijn bezoek aan het Pitztal zal ik zoveel mogelijk activiteiten in het gebied onderzoeken en hier verslag van doen. Natuurlijk ook een uitgebreid videoverslag van mijn ervaringen en een interview met Benni Raich. Heb je nog vragen over dit gebied? Laat het mij dan weten dan kan ik de antwoorden daarop misschien wel op deze trip beantwoorden.

pisteplan pitztal

Sneak preview

Kan je niet wachten op mijn videoverslag of ben je nieuwsgierig geworden naar dit wat minder bekende gebied? Klik dan hier om vast een kijkje te nemen via één van de live webcams.

Voordelen voor gezinnen met jongere kinderen

Als je wilt gaan skiën in het Pitztal met kinderen onder de tien jaar dan mag je ze gratis meenemen. Alle kinderen tot tien jaar krijgen nl een gratis skipas!


Lees hier alle verhalen en artikelen over Pitztal


.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.